Meteo

Alertă meteo! Cod portocaliu de viscol și ninsori

Administratia Nationala de Meteorologie a emis sambata două coduri portocalii de viscol și ninsori, dar și un cod galben de vânt intens și precipitații mixte.

Prima avertizare meteo, cod portocaliu, a intrat în vigoare de sâmbătă, de la ora 13.00 și este valabilă până duminică, ora 10:00. În acest interval vor fi intensificări temporare ale vântului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare la munte. La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 65…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, și se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Intensificări temporare ale vântului cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h vor fi local și în restul zonelor, cu precădere în sud-vestul și în nord-vestul teritoriului.

Publicitate

De duminică, de la ora 10.00 până luni la ora 23.00 va intra în vigoare un cod galben de vânt intens, disconfort termic, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru. Toate judetele tarii vor fi afectate. În intervalul menționat, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 și 70 km/h și local 75…85 km/h. Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în MaramureșTransilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.

Un alt cod portocaliu intră în vigoare de duminica, 29 octombrie, ora 10.00 și este valabil până luni, 30 octombrie, ora 23.00, pentru toate zonele de munte. În zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.

Publicitate
banner we radio