Meteo, Ştiri locale

Alertă meteo: Cod portocaliu de vijelii şi ploi torenţiale în judeţul Covasna

Intervalul : 01 iulie, ora 21 – 02 iulie, ora 09
Zonele afectate : conform textului și hărții
Fenomene : instabilitate atmosferică accentuată
Mesaj :

MESAJ 1

Publicitate

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
\"\"COD GALBEN

Interval de valabilitate: 01 iulie, ora 21 – 02 iulie, ora 09
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

      Din seara zilei de sâmbătă până duminică dimineața (1/2 iulie), în sudul Banatului, local în Transilvania și Moldova, precum și în zona Carpaților Meridionali și în cea mai mare parte a Orientalilor vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp și punctiform 35…45 l/mp.
      Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului, cu precădere în nordul Olteniei și al Munteniei.

      Notă: pe arii extinse în sudul și în sud-estul țării valorile termice vor caracteriza în continuare o noapte tropicală, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade, iar disconfortul termic va fi încă ridicat.

\"\"
Intervalul : 02 iulie, ora 20 – 03 iulie, ora 23
Zonele afectate : conform textului și hărții
Fenomene : instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, ploi însemnate cantitativ
Mesaj :

MESAJ 2

Interval de valabilitate: 02 iulie, ora 20 – 03 iulie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, ploi însemnate cantitativ
Zone afectate: conform textului și hărții

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
\"\"COD PORTOCALIU

      În cursul nopții de duminică spre luni (2/3 iulie) și pe parcursul zilei de luni, în județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna și Buzău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin averse torențiale,  frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă de 50…70 l/mp și pe arii restrânse 80…90 l/mp.

\"\"COD GALBEN

      În sudul Banatului, jumătatea estică a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă în general între 25 și 50 l/mp.

      Notă: duminică 2 iulie, în sudul extrem al țării indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia la orele amiezii de pragul critic de 80 de unități.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

\"\"
Publicitate
banner we radio