Meteo

Alertă meteo: cod galben de ploi şi vijelii

În timp ce jumătate din țară se sufocă la temperaturi de aproape 40 grade Celsius la umbră, cealaltă jumătate este măturată de furtuni violente și ploi. Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod galben de vreme rea, valabilă până joi dimineață, la ora 03.00.

În Maramureş, Moldova, cea mai mare parte a Crişanei şi Transilvaniei, precum şi în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55-70 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torenţiale şi izolat grindinăÎn intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp. Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse şi în restul regiunilor”, se arată în atenţionarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Miercuri, specialiștii au emis o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru data de 23 august, valabilă în Bucureşti şi opt judeţe din sudul ţării. De asemenea, se anunţă val de căldură în cea mai mare parte a ţării, exceptând zona de nord.

Conform ANM, a fost emisă avertizare cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat valabilă miercuri pentru judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Ilfov şi municipiul Bucureşti.

În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Ilfov şi municipiul Bucureşti se vor înregistra temperaturi maxime de 37-39 grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi”, precizează ANM.

Publicitate
banner we radio