Meteo, Ştiri locale

Alertă meteo! Cod galben de ninsori, viscol şi ploi

24 ianuarie, ora 04 – 25 ianuarie, ora 14

Precipitaţii abundente: ploi, lapoviţã şi, mai ales la altitudini de peste 1500 m, ninsori şi viscol în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curburã

În zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curburã vor fi precipitaţii abundente, astfel încât în intervalul menţionat se vor acumula cantitãţi în general de 25?50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde şi vântul va avea intensificãri cu rafale de 60?80 km/h, viscolind şi troienind zãpada.

La altitudini mai joase, precipitaţiile vor fi în special sub formã de ploaie şi lapoviţã, favorizând topirea stratului de zãpadã.

Ninsori local însemnate cantitativ, strat nou de zăpadă consistent, intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali

În judeţele Bacău, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani şi în zona Carpaţilor Orientali vor fi perioade în care va ninge, local însemnat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În judeţele Vaslui şi Vrancea vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului.

Local şi temporar vântul va avea intensificãri cu viteze în general de 40…55 km/h şi peste 70 km/h la munte, viscolind şi spulberând zăpada.

banner we radio