Meteo, Ştiri locale

Alertă meteo! Cod galben de ninsori şi viscol, inclusiv în Covasna

Cod galben de ninsori şi viscol
14 ianuarie, ora 14 – 16 ianuarie, ora 20
În toatã zona de munte vântul va prezenta intensificãri, în general cu viteze de 65…80 km/h si temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marţi spre miercuri (15/16 ianuarie), în special în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde local se vor acumula cantitãţi de 10?15 l/mp.
Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100…120 km/h, la începutul intervalului în Carpaţii Meridionali, apoi şi în restul masivelor, viscolind şi troienind zãpada şi determinând scãderea semnificativã a vizibilitãţii.

ACTUALIZARE
INFORMARE METEOROLOGICÃ
14 ianuarie, ora 14 – 16 ianuarie, ora 20
În majoritatea regiunilor, local şi temporar vor fi intensificãri ale vântului, în general cu viteze la rafalã de 45…55 km/h accentuând senzaţia de rece, iar izolat şi trecãtor, în special în Transilvania şi Moldova, zãpada va fi spulberatã. Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h.
În vestul, nordul şi centrul ţãrii temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri (16 ianuarie) în zonele joase de relief, cu precãdere din vest şi nord-vest, vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

Publicitate
Publicitate
banner we radio