CCI Covasna
Ştiri locale

Alertă de înşelătorie emisă de CCI Covasna cu privire la o firmă germană

Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI Covasna) a emis luni o „alertă de înşelătorie” ce vizează o firmă germană care a făcut victime în mai multe ţări din Europa, inclusiv România.

„Camera de Comerţ şi Industrie Covasna atrage atenţia firmelor să nu cadă victime ale înşelătoriei practicate de firma germană care operează sub pseudonimul European Business Number (EBN). Această firmă a înşelat mai multe firme din Europa şi România printr-o solicitare deghizată, care s-a dovedit a fi o comandă pentru reclamă în valoare de 700 euro pentru acei antreprenori de bună-credinţă care au semnat şi au trimis formularul către firma respectivă”, se arată într-un comunicat de presă al CCI dat luni publicităţii.

Publicitate

Preşedintele CCI Covasna, Edler András, a explicat că a considerat oportun să facă publică această informaţie, deoarece în ultimele zile a fost contactat de mai mulţi întreprinzători din judeţ care i-au semnalat că au primit scrisori din partea acestei firme.

„Chiar şi azi a venit la mine un om de afaceri cu o astfel de scrisoare. Sunt firme din judeţ care au căzut deja în plasa acestei firme, dar el a avut luciditatea să vină să întrebe. De fapt, cei care au fost contactaţi au primit o adresă cu un antet oficial prin care li se cereau nişte informaţii legate de firmele lor, iar impresia este că vine din partea unei entităţi oficiale europene, dar lângă aceasta este, în anexă, şi o comandă de reclamă într-un catalog online, pentru care trebuie să plătească 700 de euro pe an. Asta este şmecheria. Deci, ei se folosesc de bunăvoinţa firmelor care le trimit datele, iar apoi fac presiuni asupra lor să plătească, iar unii cedează şi plătesc”, a declarat Edler András.

El le-a recomandat întreprinzătorilor privaţi să refuze oferta, iar dacă deja „au căzut în plasa firmei respective”, să se adreseze Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna pentru sprijin şi să sesizeze Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio