Ştiri locale

Alerta cu ouă infectate cu Salmonella nu s-a confirmat!

Alerta privind ouăle infectate cu Salmonella în judeţul Covasna nu se confirmă, iar acestea vor fi repuse începând de marţi în vânzare, informează conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Covasna (DSVSA).

Potrivit directorului instituţiei, dr. Siko Barabasi Sandor, în urma notificării şi alertei primite prin Sistemul Rapid de Alertă Naţională, DSVSA Covasna a retras din comerţ peste 10.000 de ouă importate din Polonia, dar, ulterior, analizele au arătat că alerta privind Salmonella nu se confirmă.

„Conform principiului precauţiei, în data de 24 octombrie DSVSA Covasna a luat decizia de retragere de la comercializare a ouălor suspecte a fi infectate. Suplimentar firma implicată, conform procedurii interne, a luat decizia voluntară de retragere de pe piaţă a ouălor cu origine Polonia. Analizele de laborator efectuate şi comunicate în seara zilei de luni atât în ce priveşte conţinutul ouălor, cât şi coaja acestora a relevat absenţa bacteriei Salmonella. Astfel, inspectorii DSVSA Covasna vor ridica în data de 25 octombrie 2016 măsura de sechestru-reţinere oficială, ouăle fiind dirijate la comercializare”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit conducerii DSVSA, aproape jumătate din lotul de ouă importat din Polonia care au intrat pe piaţa covăsneană au fost comercializate înainte de apariţia alertei şi retragerii acestora.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a declarat că în ultima săptămână nu s-au semnalat cazuri de toxinfecţii cu Salmonella, în spital fiind un singur pacient cu acest diagnostic, internat în urmă cu două săptămâni, prin urmare se presupune că aceste cazuri nu au legătură între ele.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio