Ştiri

Alertă alimentară în România. Produs contaminat vândut de 3 mari lanțuri de magazine

Alerta alimentară privind somonul afumat continuă în România. Autoritatea Sanitar Veterinară a anunţat că a retras mai multe tipuri de file de somon contaminat cu Listeria, vândute de trei mari lanţuri comerciale.

Cei care au cumpărat deja produsele sunt sfătuiţi să nu le mănânce şi să le ducă înapoi la magazin. 

Publicitate

Inspectorii sanitar-veterinari au făcut controale ca urmare a incidentelor repetate privind somonul afumat file şi au descoperit produse contaminate cu Listeria la doi mari producători.

A fost oprită linia de producţie şi au fost reţinute până acum peste 130 de kilograme de produse. Inspectorii au aplicat, de asemenea, şi amenzi în valoare totală de 43.000 de lei.

Trei mari lanţuri de magazine din ţară – Kaufland, Auchan şi Carrefour – au retras de la rafturi produsele care provin din loturile cu probleme.

Potrivit ANSVA, în magazinele menţionate nu se mai găsesc la raft produse contaminte. Clienţii care au cumpărat deja astfel de pachete sunt sfătuiţi să nu le mai consume şi să le returneze.

Bacteria prezentă în somonul afumat poate provoca listerioză, o boală care poate afecta în special persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Cei care au mâncat deja somon contaminat şi au dureri de cap sau febră sunt sfătuiţi să meargă la medic.

Publicitate
banner we radio