Ştiri locale

Premieră la Sfântu Gheorghe: Alergare în noaptea de Halloween „pentru a alunga spiritele rele”

Membrii echipei Fitness Tribe Sfântu Gheorghe, un grup de amatori ai sporturilor de masă, dornici să se distreze, au găsit un mod inedit de a alunga spiritele rele în noaptea de Halloween.  

Cei aproximativ 20 de membri ai grupului vor alerga în noaptea de 31 octombrie, de la ora 22:00, pe un traseu de 9 km pe străzile orașului Sfântu Gheorghe, costumați în diferite personaje care mai de care mai înfricoșătoare, pentru a alunga spiritele rele.

Publicitate

„Pornim de la Teatrul Tamási Áron și urcăm spre Simeria, spre cimitir – este un traseu pe care noi l-am mai făcut, dar acum va fi poate mai interesant. Cine a mai alergat cu noi în zilele de sâmbătă știe acest traseu. (Harta traseului poate fi văzută la finalul acestui articol, n.r.) Ideea ne-a venit anul acesta, am văzut pe Facebook un grup din Ungaria care va organiza ceva asemănător, vor alerga în pădure, dar acolo evident nu sunt urși, nu sunt câini. Și noi am vrut să facem alergarea pe un traseu de 9 km în pădurea din apropierea orașului, dar ne-am hotărât să dăm posibilitatea cât mai multor persoane să vină, așa că vom organiza în oraș, pe traseul cunoscut pe care îl parcurgem în fiecare săptămână, de un an de zile”, ne-a declarat Csanád Birtalan, unul dintre organizatorii evenimentului.

Potrivit acestuia, fiecare alergător este așteptat să vină cu o mască de Halloween, sau costumat ca la carte, dar și cu o lanternă frontală, pentru că vor exista zone slab iluminate pe traseu, iar participanții vor avea parte și de surprize.

„Alergarea aceasta o facem în fiecare sâmbătă de la ora 8. Nu este un traseu complicat, e în oraș, să vadă lumea că se poate alerga și pe străzile orașului, nu doar la stadion sau în pădure. Nu știm dacă va fi și o petrecere de Halloween în oraș, dacă va fi poate vom merge câțiva dintre noi după alergare. Nu e nimic bătut în cuie, pentru că evenimentul este la mijlocul săptămânii, de la ora 22:00, ceea ce înseamnă că finish-ul va fi pe la ora 23:00. O să ne bucurăm de alergare, vom face glume, și ar fi fain ca fiecare să aibă un costum, o mască de Halloween, și o lanternă sau o frontală pentru că sunt și unele zone unde nu prea este iluminat”, a explicat Csanád Birtalan.

Anul acesta, pe data de 4 noiembrie, echipa Fitnes Tribe împlinește „simbolic” un an, după cum spune inițiatorul grupului. Printre evenimentele organizate de-a lungul timpului de câțiva dintre membrii mișcării se numără „Cycle to Work” sau „Cycle to Șugaș-Băi”, primul dintre ele fiind un real succes.

„Grupul a fost creat pe Facebook în 2015, dar ne-am format ca echipă în data de 4 noiembrie când am început cu aceste alergări de sâmbătă, până atunci eram doar câteva persoane care organizam și acțiunea Cycle to work, dar nu aveam o activitate constantă și un grup ca acum, de 10-15 persoane care se implică activ în organziare. Acum, ca activitate constantă a grupului, sâmbăta avem traseul acesta, joi alergăm în pădure, luni și miercuri mergem cu bicicleta. Am început cu Cycle to work și am continuat cu Cycle to Șugaș, pentru că erau mulți care spuneau că nu au posibilitatea să meargă cu bicicleta la lucru, și atunci am hotărât să pedalăm de două ori pe săptămână spre Șugaș. Din luna mai, în fiecare luni și miercuri de la ora 17, pornim din piața Calvin. În fiecare zi lucrătoare, dimineața, de la ora 06:00, avem un grup destul de mare, majoritatea doamne de aproximativ 40-50 de ani, cu care alergăm la stadion – e un proiect constant, iar cine împlinește 21 de zile de participare constantă, exceptând zilele de weekend, primește cadou un tricou”, a mai explicat sportivul.

Publicitate
banner we radio