Ştiri locale

#Alegeri. Antal Árpád (UDMR): Comunitatea maghiară a demonstrat că trebuie să se ţină cont de ea

Rezultatele exit poll-urilor, care cotează UDMR în jurul a 7%, au fost primite, duminică seară, cu urale la sediul de campanie al UDMR Covasna.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care este şi primarul municipiului, a declarat că la acest scor comunitatea maghiară este o forţă puternică care trebuie luată în considerare.

„Cred că cetăţenii români de etnie maghiară au demonstrat astăzi că în această ţară trebuie să se ţină cont de comunitatea maghiară din România. Eu sper că după aceste alegeri vom putea, împreună, să avem un nou pact interetnic în România, cred că este cel mai important lucru atât pentru noi, cât şi pentru România. România va fi o ţară puternică doar atunci când toţi maghiarii din această ţară se vor simţi acasă în România”, a declarat Antal Árpád.

Prezenţa la vot în judeţul Covasna a fost de 38,25%, 70.221 de persoane aflate pe listele electorale prezentându-se duminică la urne.

Potrivit conducerii Biroului Electoral Judeţean, alegerile s-au desfăşurat fără incidente deosebite. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna investighează o reclamaţie privind o posibilă tentativă de vot multiplu a unui cetăţean, care ar fi încercat să voteze de două ori, la două secţii din zona Târgu Secuiesc.

Potrivit normei de reprezentare, judeţului Covasna îi revin patru mandate de deputat şi două de senator. La alegerile parlamentare din 2012, participarea la vot în judeţul Covasna a fost de 39,74%.

UDMR a câştigat detaşat alegerile parlamentare în judeţul Covasna, cu peste 70% din voturile acordate de electorat, potrivit numărătorii paralele realizate de Partidul Social Democrat în 180 de secţii din cele 214.

Reprezentanţii social-democraţilor au indicat că în judeţul Covasna UDMR a obţinut 72,21% din sufragii, PSD 10,88%, PNL 4,77%, ALDE 2,92% şi PMP 2,66 %.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio