Ştiri

Al treilea dosar penal pentru Liviu Dragnea. Președintele PSD este urmărit penal pentru fraudarea fondurilor europene

 

De astăzi, liderul PSD Liviu Dragnea este cercetat în al treilea dosar penal de către procurorii DNA. El este urmărit penal pentru 3 capete de acuzare: abuz în serviciu, constituire de grup infracțional organizat și fraudarea fondurilor europene, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, anunță DNA.

Astfel, a venit momentul în care Liviu Dragnea este legat oficial de soarta și mai ales de succesul afacerilor companiei TelDrum din Alexandria, o firmă despre care s-a vorbit în ultimii ani că ar fi controlată din umbră de acest politician – suspiciune pe care Liviu Dragnea a respins-o categoric de fiecare dată.

De acum, însă, atât Liviu Dragnea cât și alți șefi din TelDrum trebuie să dea socoteală pentru o fraudă de peste 20 de milioane de euro. Acesta ar fi prejudiciul în dosar, scrie stirileprotv.ro

Mai trebuie spus faptul că președintele PSD a fost așteptat luni dimineaţă la DNA de zeci de susținători – senatori și deputați social-democrați, dar și un vicepremier – amintind astfel de un episod similar petrecut în urmă cu câțiva ani, când partidul condus de Adrian Năstase l-a susținut pe deputatul Gabriel Bivolaru, acuzat de mai multe infracțiuni.

Ambasadorul SUA în România Hans Klemm s-a întâlnit cu președintele PSD Liviu Dragnea în biroul acestuia de parlamentar de la Camera Deputaților. Cei doi au discutat timp de aproximativ 20 de minute, imediat după ce politicianul a primit vestea de la DNA că este urmărit penal într-un nou dosar. 

Președintele PSD Liviu Dragnea este urmărit penal pentru 3 capete de acuzare: abuz în serviciu, constituire de grup infracțional organizat și fraudarea fondurilor europene.

Acestea sunt cele 3 infracțiuni pentru care, de astăzi, liderul PSD este cercetat în al 3-lea dosar penal de către procurorii DNA, după ce în primul dosar a fost deja condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare – este vorba despre dosarul „Referendumul”.

În al doilea este cerecetat pentru instigare la abuz în serviciu în „afacerea Bombonica” – așa cum este cunoscut acest dosar, în care se cercetează modalitatea prin care 2 funcționare de la Duirecția pentru Protecția Copilului Teleorman au ajuns să lucreze la PSD Teleorman, deși erau plătite din bani publici.

Cât a fost în biroul anchetatorilor, Liviu Dragnea a aflat oficial că trebuie să își pregătească apărarea. El nu a vorbit despre acuzații nici în interiorul parchetului și nici afară. Atunci când a ieșit din sediul DNA, președintele PSD era destul de afectat de statutul său de suspect. El a avut parte de un cordon de jandarmi care l-a protejat, pentru a ajunge în siguranță la mașină.

Dragnea nu a  făcut declarații, spunând doar că va vorbi probabil despre acest nou dosar la Camera Deputaților, unde s-a dus de urgență.

El are deja o condamnare la 2 ani cu suspendare în Dosarul Referendumului şi este judecat într-un al dosar, cel privind presupusele abuzuri de la Protecţia Copilului Teleorman.

Publicitate
banner we radio