Ştiri locale

Al doilea subprefect de Covasna, Sergiu Mitroi, a depus jurământul de învestire

Cel de-al doilea subprefect al judeţului Covasna, Sergiu Mitroi, a depus marți jurământul de învestire, în prezenţa reprezentanţilor mai multor structuri şi instituţii, dar și a prefectului Iulian Todor şi a subprefectului Cosmin Boricean.

Acesta a fost numit în funcţie în ședința de vineri a Guvernului României, iar ceremonia de învestire a avut loc în cadrul unei videoconferinţe cu Ministerul Afacerilor Interne.

Publicitate

Printre altele, în discursul de după depunerea jurământului, noul subprefect s-a declarat onorat de încrederea pe care Guvernul i-a acordat-o, dar şi „copleşit şi conştient” de responsabilitatea pe care noua funcţie o implică.

„Vin cu toată hotărârea şi încrederea să mă alătur unei echipe deja sudată, pentru a face cu bună credinţă tot ceea ce stă în puterile şi priceperea noastră, a tuturor, pentru binele şi interesul locuitorilor judeţului, în slujba Statului, şi ca promotori ai implementării la nivel local a politicilor Guvernului României. Mă bazez pentru toate acestea pe încrederea, energia, echilibrul şi profesionalismul colegilor mei, cărora ţin să le mulţumesc. Dar în primul rând, doresc şi sper la o colaborare cel puţin la fel de bună ca şi până acum cu autorităţile publice de la nivel local şi judeţean, precum şi cu instituţiile Statului, şi în egală măsură, sper şi îmi doresc o colaborare şi o comunicare permanentă cu partenerii de dialog social, cu mediul privat şi reprezentanţii mass-media, pentru că îndrăznesc să sper şi să cred cu toată responsabilitatea în această perioadă, astăzi mai mult ca oricând, cele ce ne apropie sunt mai multe şi mai importante decât cele care par că ne despart”, a declarat subprefectul Sergiu Mitroi.

Subprefectul Cosmin Boricean l-a descris pe noul coleg de Cabinet ca fiind „un foarte bun profesionist” şi „un om cu caracter”, şi şi-a exprimat convingerea că plusul de valoare pe care îl va aduce echipei va contribui la trecerea cu mai mare uşurinţă peste situaţia generată de pandemia COVID-19.

La rândul său, prefectul Iulian Todor a declarat, printre altele, că numirea noului subprefect a fost făcută într-un moment „deosebit de dificil” pentru întreaga administraţie publică, şi în special pentru Instituţia pe care o conduce.

Sergiu Mitroi are 50 de ani, a finalizat studiile în 1999, fiind licenţiat al Facultăţii de Drept din Craiova.

De profesie jurist, acesta a lucrat în ultimii 18 ani în cadrul Biroului Juridic al Prefecturii Covasna, iar  în perioada 2016-2020 a fost şi cadru didactic asociat al Extensiei Universitare „Babeş-Bolyai” Sfântu Gheorghe – Facultatea de Ştiinţe Politice, Administraţie Publică şi Comunicare.

Înainte de 2001 a lucrat în învăţământ, ca profesor suplinitor la gimnaziu, însă a ocupat de-a lungul carierei sale şi funcţia de decan al Colegiului Consilierilor Juridici din Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Juramant Sergiu Mitroi subprefect 04.08.2020

VIDEO ► Noul subprefect al judeţului Covasna, Sergiu Mitroi, a depus azi jurământul de învestire în funcţie.

Publicată de We Radio Sfantu Gheorghe pe Marţi, 4 august 2020
Publicitate
banner we radio