Ştiri

Aeroportul Brașov: Curse regulate spre Barcelona, Londra, Milano, Munchen sau Budapesta

Dan Air (România), fostă Just Us Air, va opera începând din iunie 2023 primele sale rute regulate spre aeroportul din Brașov, scrie bizbrasov.ro.

După ani de zile în care a zburat pentru alte companii aeriene, Dan Air va anunța oficial în zilele următoare primele sale rute regulate. Compania aeriană românească va zbura din 15 iunie 2023 de la aeroportul din Brașov spre opt destinații din șase țări europene, potrivit informațiilor BOARDINGPASS.

Ca urmare, Dan Air este prima companie aeriană care anunță primele rute regulate spre și dinspre aeroportul brașovean. Lista rutelor pe care compania va zbura de pe aeroportul din Brașov este următoarea:

  • Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți);
  • Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri);
  • Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică);
  • Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri);
  • Brașov – Milano LIN – Brașov (în fiecare luni);
  • Brașov – Munchen – Brașov (în fiecare sâmbătă);
  • Brașov – Nuremberg – Brașov (în fiecare joi);
  • Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi).

Cu excepția rutei dintre Brașov și Budapesta, care va fi operată de două ori pe săptămână, celelalte șapte rute vor fi operate, inițial, cu o frecvență de un zbor pe săptămână.

Însă, nu este exclus ca Dan Air să suplimenteze numărul de zboruri săptămânale pentru aceste rute dacă cererea este mare.

Dan Air va opera aceste zboruri cu avioane de tip Airbus A320 care au o capacitate de transport de 174 de locuri, 162 de scaune în clasa economică și 12 scaune în clasa business. Rutele vor fi anunțate oficiale în curând, iar biletele pentru zborurile Dan Air care vor fi operate pe cele opt rute vor fi disponibile pentru rezervare în curând.

Dan Air a fost fondată în 2017 de pilotul cpt. Dan Iuhas ca Just Us Air, însă recent denumirea acesteia a fost schimbată în Dan Air. În prezent aceasta are în flotă un Airbus A319, înmatriculat YR-URS, și alte trei Airbusuri A320, înmatriculate YR-DSE, YR-JUL și YR-RAM.

De la înființare, Dan Air a operat zboruri cu avioanele și echipajele proprii pentru mai multe companii aeriene din Europa și Orientul Mijlociu, precum Air Serbia, Transavia, Wizz Air etc.

Publicitate
banner we radio