Ştiri

Administratorii de bloc trebuie să aibă un atestat profesional

Admistratorii de bloc trebuie să facă dovada că au obţinut un certificat de atestare profesională, în absenţa căruia vor fi obligaţi să renunţe la această funcţie. Prevederea apare într-un proiect de lege elaborat de Guvern care a ajuns deja la Senat, privind „înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor”, scrie economica.net.

„Persoanele fizice atestate pentru funcția de administrator în conformitate cu prevederile Legii nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, cu modificările și completările ulterioare, pot îndeplini funcția de administrator numai dacă, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, obțin certificate de calificare profesională care dovedesc calificarea profesională pentru a îndeplini ocupația de administrator, în conformitate cu prezenta lege”, se arată în proiectul de lege.

Publicitate

În cazul în care admistratorul de bloc nu are acest atestat dar continuă să practice această activitate, este pasibil de amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.

În proiectul de lege mai scrie şi că „certificatul de calificare profesională are drept scop certificarea calităţilor profesionale ale persoanelor care doresc să practice activitatea de administrare a imobilelor şi se afişează, prin grija administratorului, la avizier, la data intrării în vigoare a contractului de administrare”.

Cine doreşte să fie administrator de condominiu trebuie să prezinte comitetului executiv al asociaţiei de proprietari mai multe documente, printre care: un atestat emis de primar, certificatul de atestare profesională obţinut în conformitate cu legislaţia în vigoare privind formarea profesională a adulţilor, dar şi dovada poliţei de asigurare de răspundere civilă profesională.

Publicitate
banner we radio