Ştiri locale

Actorii economici responsabili faţă de mediu, promovaţi prin programul effAct al Primăriei Sfântu Gheorghe

„Actorii economici” este tema din luna martie a programului effAct, lansat anul trecut de Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, cu scopul de a determina cetăţenii să adopte obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Luna aceasta, locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe sunt îndemnaţi să aleagă bunurile şi serviciile oferite de firmele care au o atitudine responsabilă faţă de mediu.

Publicitate

„V-aţi uitat vreodată la cine a produs ceea ce cumpăraţi, cum a făcut-o, câtă energie s-a irosit În zilele noastre putem verifica companiile din doar trei click-uri: cine foloseşte ingredientele şi materii prime din surse de încredere? Cine nu risipeşte energie în procesul de producţie? Cine încearcă să compenseze daunele cauzate şi investeşte în regenerarea mediului? Cine conduce o afacere sustenabilă din punct de vedere ecologic? Cine livrează produsele şi serviciile sale cu un impact minim asupra mediului? Să-i alegem pe cei care îndeplinesc aceste standarde şi servesc piaţa cu respect pentru mediul înconjurător! Provocarea lunii martie este să alegeţi două produse sau servicii pe care le cumpăraţi frecvent şi să găsiţi un producător sau un furnizor de servicii care îşi desfăşoară activitatea într-un mod responsabil faţă de mediu”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a evenimentului.

Aceasta este ce de-a şaptea acţiune organizată în cadrul programului effAct, lansat în luna septembrie a anului trecut, şi se înscrie în eforturile de a transforma Sfântu Gheorghe într-un oraş sustenabil din punct de vedere al protejării mediului înconjurător.

Acţiunile organizate până acum au avut ca teme mobilitatea urbană, respectiv reducerea poluării prin renunţarea la circulaţia cu maşina şi folosirea mijloacelor alternative, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, stoparea cumpărăturilor de haine în exces şi combatarea risipei de alimente, economisirea energiei prin reducerea pe cât posibil consumului de apă, gaz şi curent electric şi detaşarea de platformele de socializare.

„effAct se va concentra în fiecare lună în jurul unei noi provocări. Astfel, în fiecare lună, programul va oferi vizibilitate unei noi teme care să susţină un stil de viaţă mai conştient faţă de folosirea resurselor naturale şi faţă de mediul înconjurător în general”, au mai precizat reprezentanţii Biroului pentru Tineret al Primăriei Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio