Ştiri locale

Activităţi preventive în rândul elevilor ale poliţiştilor covăsneni

Miercuri, 7 iunie 2017, polițiștii covăsneni au desfășurat activități preventive la Școala Generală „Avram Iancu” din Covasna. Astfel, pe parcursul a aproape 2 ore au fost desfășurate acivități de prezentare a tehnicii din dotare și s-au transmis sfaturi și recomandări preventive, având în vedere că se apropie vacanța de vară. S-a desfăşurat şi un exercițiu tactic de detectare a unor produse din tutun ascunse într-un autoturism, cu participarea unui câine de serviciu, special instruit.

La aceste activităţi au luat parte peste 70 de elevi şi profesori și au fost desfășurate în cadrul programului „Școala Altfel”.

Publicitate

Activități preventive în cadrul campaniei „Alege viața!”

În această perioadă la nivel național polițiștii desfășoară, în colaborare cu Fundația United Way Romania, activități preventive în cadrul campaniei „Alege Viața!” Scopul urmărit prin aceste acțiuni este ca cei mici să conștientizeze importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Astfel, joi, 8 iunie, polițiștii rutieri, împreună cu cei de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, au susținut ședințe practice la școlile gimnaziale „Ady Endre” din Sfântu Gheorghe și „Petőfi Sándor” din Târgu Secuiesc, școli partenere în cadrul acestui program.

După ce au luat parte la sesiunea teoretică pe tema regulilor de circulație pentru pietoni și bicicliști, elevii, împreună cu polițiștii rutieri, au aplicat regulile învățate la clasă și în cadrul unei lecții practice desfășurate în teren, în zona trecerii pentru pietoni din proximitatea școlilor participante la program.

Activitățile preventiv-educative vor continua și sâmbătă când, începând cu ora 10:00, polițiștii vor fi prezenți în parcările magazinelor Kaufland din Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc pentru o nouă lecție de educație rutieră. Activitățile vor debuta cu prezentarea regulilor de circulație pentru pietoni și bicicliști după care copiii vor fi invitați să aplice cele învățate, în perimetrul unui orășel în miniatură, amenajat și delimitat în incinta parcării.

(IPJ Covasna) 

Publicitate
Publicitate
banner we radio