Ştiri locale

Activități preventive desfășurate de polițiști şi jandarmi la Empty Festival din Târgu Secuiesc

În perioada 8 – 10 iulie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, Structura Teritorială Covasna și jandarmi din cadrul I.J.J Covasna – Compartimentul Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale au efectuat o serie de activități informativ-preventive pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe interzise precum și pentru prevenirea victimizării minorilor în perioada vacanței.

Activitățile au fost desfășurate cu ocazia organizării Festivalului de muzică „Empty Festival”  în orașul Târgu Secuiesc.

Publicitate

Astfel, au fost desfășurate activități interactive cu persoanele prezente la eveniment despre riscurile și consecințele pe care substanțele psihoactive la au asupra organismului. Participanții la festival au testat ochelarii care simulează efectele consumului de alcool și substanțe psihoactive.

Totodată au fost distribuite aproape 400 de materiale preventive, iar pe ecranele de proiecție din cadrul festivalului au fost difuzare spoturi pe tema prevenirii consumului de droguri.

În total aproximativ 400 de persoane au beneficiat de activitățile preventive desfășurate de polițiștii, reprezentanții A.N.A și jandarmii.

Astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio