Info Trafic, Ştiri locale

Activități desfășurate de polițiștii covăsneni pentru siguranța elevilor

În săptămâna care s-a încheiat, activitatea polițiștilor din cadrul structurilor de siguranță școlară, prevenire a criminalității, poliție rutieră și ordine publică a vizat obiectivele din cadrul Planului Național Cadru de Acțiune privind siguranța școlară.

Activitățile au avut drept beneficiari aproximativ 1200 de elevi și cadre didactice, fiind derulate de 155 de polițiști din județ.

Publicitate

Polițiști de ordine publică și poliție rutieră au fost prezenți în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, cu preponderență la orele de intrare și ieșire de la cursuri, pentru evitarea aglomerărilor și a evenimentelor ce ar putea fi asociate cu acestea.

În zona unităților de învățământ preuniversitar, polițiștii rutieri au desfășurat 29 de activități pentru verificarea respectării normelor privind circulația pe drumurile publice de către pietoni, conducători auto, precum și conducători auto care efectuează transport școlar. Astfel, au fost verificate 85 de vehicule și au fost controlați 32 de conducatori auto care efectuează transport elevi.

De asemenea, polițiștii de ordine publică au efectuat 95 activități de instruire, control și verificare a personalului cu atribuții pe linie de pază, precum și a modului de asigurare cu pază a instituțiilor de învățământ preuniversitar. Activitățile au urmărit stabilirea unor practici unitare de intervenție și diseminare a informațiilor, în cazul producerii de evenimente ce pun în pericol siguranța elevilor.

Au fost dispuse 15 activități de verificare a unităților de alimentație publică din zone adiacente unităților de învățământ, pentru instruirea lucrătorilor comerciali cu privire la respectarea prevederilor legale, în special referitor la comercializarea băuturilor alcoolice și produselor din tutun către minori, precum și pentru combaterea absenteismului școlar.

Polițiștii au participat la 29 de întâlniri cu reprezentanți ai instituțiilor de învățământ pentru consolidarea relațiilor interinstituționale, fiind prezenți și la grupurile de lucru constituite la nivelul instituțiilor de învățământ pentru gestionarea problemelor privind siguranța în școli.

Suplimentar, polițiștii au participat la 36 de ore de curs, în care au dezbătut, împreună cu elevii și cadrele didactice subiecte precum prevenirea faptelor de violență fizică în școli, combaterea bullyingului, atât în viața reală cât și în mediul online, identificarea și prevenirea comportamentelor cu grad crescut de risc care pot predispune la consum de substanțe interzise și nu în ultimul rând, siguranța rutieră.

Aceste activități vor continua pe tot parcursul anului școlar 2023- 2024.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio