Ştiri locale

Acțiuni ale poliţiştilor covăsneni pentru combaterea delictelor silvice

Polițiștii covăsneni desfășoară frecvent acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților pe linie de transport, depozitare, prelucrare și comercializare de material lemnos. Astfel, polițiștii, care au acționat împreună cu lucrători de la Ocolul Silvic Buzăul Ardelean, au identificat, pe raza localității Sita Buzăului, un bărbat care transporta material lemnos. În urma verificărilor s-a constatat că existau diferențe între cantitatea înscrisă în documentele legale și cea transportată de fapt.

Societatea căreia îi aparținea lemnul a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 3.000 de lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea de lemn găsită în plus, respectiv, 1,5 metri steri.

Publicitate

La Estelnic a fost identificat un bărbat în vârstă de 34 de ani care transporta material lemnos fără a avea documente legale de transport. Astfel, s-a dispus sancționarea persoanei în cauză cu amendă contravențională în cuantum de 1.000 de lei, iar lemnul, în cantitate de 1,62 mc a fost confiscat.

Un alt bărbat de 63 de ani a fost depistat de polițiștii din Vâlcele, în noaptea de luni spre marți, în timp ce transporta material lemnos fără a avea documente legale de proveniență. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul a tăiat ilegal și sustras lemnul din pădurea localității Araci. Cei 1,5 metri steri de matereial lemnos au fost confiscați, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală și furt de material lemnos.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio