Info Trafic, Ştiri locale

Acţiune în trafic a IPJ Covasna: 34 de şoferi au rămas fără permis în doar 3 zile

În perioada 7-9 septembrie 2023, polițiștii din judeţul Covasna au acționat cu utilizarea tuturor mijloacelor din dotare pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, respectarea normelor privind acordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept și pietonilor aflați în traversare regulamentară a drumului public,  respectarea normelor rutiere de către pietoni și respectarea normelor rutiere de către bicicliști.

Peste 100 de polițiști de rutieră, ordine publică și investigații criminale au organizat și desfășurat numeroase acțiuni. S-a acționat pe principalele artere rutiere care fac legătura între județul Covasna și județele învecinate, prin organizarea de filtre, și în colaborare cu unitățile de poliție din localitățile limitrofe, în special în punctele unde a fost constatată, anterior, necesitatea sporirii prezenței active a polițiștilor în segmental stradal.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 9 infracțiuni, din care 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și una pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

De asemenea, au fost aplicate 295 sancțiuni contravenționale, 145 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 34 permise de conducere și au fost ridicate 22 certificate de înmatriculare.

Au fost testați 1663 conducători auto pentru depistarea consumului de alcool și de substanțe psihoactive.

Acțiunile pentru creșterea gradului de disciplină în trafic și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere vor fi continuate de către polițiști.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio