Ştiri locale

Acţiune de vaccinare împotriva COVID-19 la Concursul internaţional de atelaje de la Olteni

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna va organiza, la sfârşitul acestei săptămâni, o acţiune de vaccinare împotriva COVID-19, cu prilejul Concursului internaţional de atelaje care va avea loc în localitatea Olteni.

Potrivit organizatorilor concursului, persoanele care doresc se pot vaccina cu doze Pfizer-BioNTech sau Johnson & Johnson.

Publicitate

„La iniţiativa Direcţiei de Sănătate Publică, în timpul evenimentului, medicii şi asistenţii medicali aşteaptă pe cei care vor să se imunizeze împotriva coronavirusului. Vaccinul va fi administrat în două corturi, într-unul va fi cel de Pfizer-BioNTech, iar în celălalt vaccinul cu doza unică, Johnson & Johnson. Oricine cu vârsta peste 16 ani se poate vaccina, fără înregistrare prealabilă, prin prezentarea cărţii de identitate. Minorii cu vârsta sub 18 ani pot fi vaccinaţi însoţiţi de un părinte/tutore”, se arată într-o postare pe Facebook.

Concursul de atelaje de la Olteni va avea loc în perioada 2-4 iulie, iar la acesta vor participa 17 echipe din România şi Ungaria, un număr record în istoria acestei competiţii.

Evenimentul, aflat la a treia ediţie, va fi începe vineri, la ora 10,30, cu concertul Fanfarei din Reci, după care va urma prezentarea oficială a armăsarului Szemafor Szeltolo, adus recent de la Herghelia de stat din Szilvasvarad (Ungaria), unul dintre ultimii armăsari de montă pe linia genealogică Kisberi originară din Olteni.

Tot vineri va avea loc proba de dresaj, iar sâmbătă, începând cu ora 11,00, se va desfăşura proba de maraton, după care publicul va putea urmări un spectacol de cascadorie ecvestră.

Duminică, începând cu ora 11,00, se va desfăşura proba de obstacole, iar la ora 14,00 este programată ceremonia de premiere.

Organizatorii au pregătit şi programe permanente pentru copii, precum şi un târg cu produse tradiţionale.

La eveniment vor putea participa persoanele sunt vaccinate împotriva COVID-19, cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore.

Concursul este organizat de Consiliul Local al comunei Bodoc, Consiliul Judeţean Covasna, Federaţia Ecvestră Română şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna.

Până în prezent, în centrele de vaccinare din judeţul Covasna au fost administrate 70.796 de doze, dintre care 31.306 în rapel, iar în cabinetele medicilor de familie au fost făcute 2.794 vaccinări cu doze unice.

Autorităţile sanitare au organizat în ultimele luni două maratoane de vaccinare în municipiul Sfântu Gheorghe, în cadrul cărora s-au vaccinat 433 de persoane.

De asemenea, au organizat caravane mobile în mediul rural şi au fost prezente cu puncte de vaccinare la diverse evenimente publice, printre care Festivalul de pop-rock de la Întorsura Buzăului şi Galopiada secuiască de la Moacşa, desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţul Covasna este de 0,03 la mia de locuitori, fiind active doar şapte cazuri – trei în localitatea Micfalău, două în municipiul Sfântu Gheorghe şi câte unul în Barcani şi staţiunea Covasna.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio