Ştiri locale

Acțiune de ecologizare organizată sâmbătă de tinerii din Comandău

Organizația de Tineret Comandău organizează în acest sfârșit de săptămână o acțiune de ecologizare a comunei, la care sunt așteptați să participe cât mai mulți voluntari. Acțiunea va avea loc sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 11:00, iar organizatorii vor pune la dispoziția participanților mănuși și saci pentru gunoi.

„Dacă vremea ne permite, sâmbătă, 30 aprilie, vom organiza o acțiune de primăvară pentru colectarea deșeurilor. Buna dispoziție va fi asigurată de voluntarii organizației, iar Consiliul Local Comandău va asigura mănușile și sacii de gunoi. Așteptăm cu drag toți voluntarii, de la copii și până la adulți (…) Să mergem în număr cât mai mare!”, au scris organizatorii într-o postare pe Facebook.

Publicitate

Persoanele care doresc să se alăture curățeniei de primăvară se pot prezenta sâmbătă, la ora 11:00, în fața Primăriei Comandău, iar acțiunea se va desfășura în mai multe zone din localitate.

În ultimele săptămâni, mai multe astfel de acțiuni au avut loc la nivel național în cadrul campaniei „Curățăm România”, lansată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor la începutul lunii aprilie. În județul Covasna, În perioada 8 – 20 aprilie, Direcția Silvică a colectat 1.330 de kg de deșeuri, Sistemul de Gospodărire a Apelor a colectat 9.693 de kg, iar locuitorii comunei Micfalău au colectat 400 de kilograme de deșeuri, ducând la un total de peste 11 tone de deșeuri adunate din natură.

Peste 600 kg de deșeuri colectate săptămâna aceasta din Brăduț și Tălișoara

Săptămâna aceasta, 25 de voluntari, împreună cu angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Covasna, au colectat peste 600 de kilograme de deșeuri de pe malurile Râului Cormoș, pe raza localităților Brăduț și Tălișoara, până la limita cu localitatea Baraolt.

Campania „Curățăm România” se încheie săptămâna viitoare, în data de 4 mai.

(Ioana Ardeleanu)  

Publicitate
banner we radio