Info Trafic, Ştiri locale

Acţiune a poliţiştilor rutieri la Sfântu Gheorghe: 20 de şoferi amendaţi în doar 2 ore

În dimineața zilei de 5 aprilie 2022, în intervalul orar 07:00-09:00, polițiștii Serviciului Rutier Covasna și ai Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au desfășurat o acțiune pe linie de poliție rutieră, în municipiul Sfântu Gheorghe, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță în trafic.

Astfel, polițiștii au acționat la intrările/ieșirile din municipiul Sfântu Gheorghe, iar în urma acțiunii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care 8 au fost aplicate pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate.

Publicitate

De asemenea, în perioada în perioada 1-3 aprilie, pe raza judeţului Covasna au fost organizate şi desfăşurate acţiuni vizând combaterea indisciplinei bicicliştilor, a pietonilor şi a conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală, depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă limita legală a vitezei de deplasare sau nu acordă prioritate de trecere autovehiculelor sau pietonilor care au acest drept.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 238 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 69 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

Totodată, în urma abaterilor constatate, au fost reținute 19 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Pentru abaterile comise de pietoni au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, 18 sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor pentru nerespectarea normelor rutiere iar 10 sancțiuni au fost aplicate conducătorilor de atelaje hipo.

Polițiștii rutieri vor continua acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru conștientizarea de către participanții la trafic a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Pentru siguranța tuturor participanților la trafic poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe limitele de viteză impuse pe sectorul de drum pe care circulă, să manifeste prudenţă în trafic şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În cazul în care rămâneți în pană, activați instalațiile de semnalizare a avariilor și așezați triunghiurile de presemnalizare.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio