Ştiri locale

Acte de vandalism la Târgu Secuiesc. Primăria caută făptaşii

Un coş de gunoi stradal şi patru puieţi plantaţi de Primăria Târgu Secuiesc pe o stradă din municipiu au fost vandalizaţi în noaptea de duminică spre luni de persoane rămase, deocamdată, necunoscute. Acum, autorităţile locale apelează la sprijinul locuitorilor pentru a-i depista pe făptaşi.

Pe pagina de Facebook a Primăriei Târgu Secuiesc au fost publicate câteva imagini cu stricăciunile produse, însoţite de un mesaj al reprezentanţilor instiuţiei care îi roagă pe localnici să aibă mai multă grijă de mediul înconjurător.

Publicitate

„Cineva a fost foarte puternic noaptea trecută, iar victimele au fost patru puieți și un coș de gunoi de pe strada Molnár Józsiás… Îi rugăm pe locuitori să ne anunțe dacă au informații despre acest incident. Să avem grijă de mediul înconjurător!”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Primăriei Târgu Secuiesc.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii instituţiei spun că strada respectivă nu este monitorizată video, ceea ce face depistarea făptaşilor mult mai dificilă. Potrivit acestora, astfel de fapte se petrec o dată la câteva luni. Pagubele în cazul distrugerilor din noaptea de duminică spre luni au fost estimate la peste 1.200 de lei.

„Paguba se ridică la peste 1.200 de lei, am cumpărat puieţii aceştia cu 250 de lei bucata acum un an şi jumătate, plus manopera, plus necazurile pe care ni le creează, pentru că se dezvoltă frumos iar peste noapte vin unii şi rup şi le distrug. Recent nu am mai avut asemenea probleme, dar în oraş se întâmplă cam o dată la două-trei luni astfel de lucruri. Probabil că acel coş de gunoi stradal a fost numai dărâmat, n-a fost spart, dar ne costă reparaţia. Pe lângă pagubă, mai deranjantă este partea morală, faptul că unii oameni ajung să distrugă ceva ce e frumos şi plăcut pentru ceilalţi”, ne-a spus directorul Serviciului Public Local Târgu Secuiesc, Derzsi Gyula.

Dacă va fi prins, făptaşul va fi amendat, însă reprezentanţii Primăriei nu îşi fac mari speranţe ca persoana să fie depistată.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio