Info Trafic, Ştiri locale

Accident mortal pe DN12 la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc. O persoană a murit, alta a răspuns manevrelor de resuscitare

UPDATE. A murit şi o a doua persoană în urma accidentului de la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc. Şoferul vinovat, un tânăr de 18 ani. Detalii AICI.

Un accident rutier mortal s-a petrecut sâmbătă seara, după ora 20:00, pe DN12 la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc. O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite. Din primele informaţii ale Poliţiei, accidentul s-a produs din cauza unei depăşiri neregulamentare. Martorii la accident spun că unul dintre autoturismele implicate, o dubă, a fost efectiv ruptă în doua şi resturi împrăştiate pe mai mult de 100 metri.

„La data de 21 octombrie 2023, în jurul orei 20:30, IPJ Covasna a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier pe DN12, în apropiere de intersecția cu DJ 121A. Din verificările inițiale a rezultat că accidentul ar fi avut loc pe fondul efectuării unei manevre de depășire. În accident au fost implicate 3 autovehicule în care se aflau 5 persoane, 2 dintre acestea rămânând încacerate. În cazul uneia dintre persoanele încarcerate s-a constatat decesul, iar cea de a doua, aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare. Alte 3 persoane au primit îngrijiri din partea echipajelor medicale aflate la fața locului, toate cele 4 victime fiind ulterior transportate la spital. Polițiștii vor întocmi dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii accidentului”, a informat IPJ Covasna.

Circulaţia în zonă a fost blocată timp de peste o oră.

Potrivit unor martori, accidentul s-ar produs din cauza vitezei excesive și a unei depășiri neregulamentare. Iniţial unele surse anunţau două persoane decedate, dar din fericire una dintre victime a răspuns manevrelor de resuscitare.

Tot martorii accidentului spun că şoferul unui autoturism implicat în accident conducea foarte agresiv, dând flash-uri în continuu dubei aflate în faţa lui.

„Eram în coloană cu puțin timp înainte de accident. Se mergea bine, 90 Km/h. Deodată au depășit o dubă și încă o mașină. Mașina dădea flash-uri dubei continuu și mergea la distanță foarte mică de ea. Ceva conflict sigur era ţntre ei – duba nu depăşea la fel de repede pe cât şi-ar fi dorit cel din spate, de aceea şi flash-urile – dar e posibil să fi fost mai vechi, nu iscat doar în acel moment.
Chiar i-am spus prietenei că e prostie să depășești acolo, așa aproape de Sfântu, că oricum se aglomerează în oraș. Ziua e vizibilitate bună, noaptea două curbe sunt foarte înșelătoare.
La vreo 30 secunde am redus și oprit toți din coloană – am bănuit că erau implicați cei ce depășiseră coloana dar nu am recunoscut duba – acum aflu și de ce.
Am fost primul care a întors și a luat-o spre Valea Crisului – mai fusesem cu bicicleta între Arcuș și Valea Crisului și am jurat că nu bag mașina pe-acolo niciodată. Ei bine, never say never”, povesteşte un martor într-un comentariu pe pagina noastră de Facebook.
Foto: DRDP Braşov
Publicitate
banner we radio