Info Trafic, Ştiri locale

Accident mortal între Târgu Secuiesc şi Turia

Joi, 1 decembrie 2016, în jurul orei 19:15, pe DN 11 C între Târgu Secuiesc și Turia a fost înregistrat un eveniment rutier soldat cu decesul unei persoane.

Din cercetări a reieșit că șoferul unui autoturism, un bărbat de 29 de ani, nu a observat și a lovit un pieton care se deplasa pe partea dreaptă a carosabilului, acesta neavând îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante. În urma acestui eveniment bărbatul de 60 de ani a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infrațiunii de ucidere din culpă.

Pentru a fi vizibili pentru șoferi și a evita accidentele rutiere, polițiștii le recomandă peitonilor să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante atunci când se deplasează pe arterele rutiere, mai ales pe timp de noapte sau când vizibilitatea este scăzută. De asemenea, o sursă de lumină poate fi utilă în asemenea situații.

Tot joi, în jurul orei 09:50, pe raza municipiului Târgu Secuiesc a avut loc un accident rutier ușor. Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 64 de ani aflat la volanul unui autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă), a pierdut controlul volanului și s-a oprit pe trotuar după ce a rupt doi pomi ornamentali. În urma acestui eveniment o femeie de 30 de ani aflată pe bancheta din spate a fost rănită ușor.

Polițiștii le recomandă șoferilor să adapteze în permamență viteza de deplasare la condițiile de drum, mai ales dacă partea carosabilă este acoperită de gheață, zăpadă ori polei. Folosiți cu preponderență frâna de motor și nu bruscați comenzile autovehiculului.

Un alt accident ușor a avut loc tot joi, în jurul orei 23:00, pe raza orașului Covasna. Din verificări s-a stabilit că un vehicul cu tracțiune animală a acroșat un autoturism condus regulamentar din direcția opusă, după ce calul care trăgea atelajul s-a speriat și nu a mai putut fi controlat de bărbatul care îl conducea. De asemenea, s-a constatat că atelajul nu era echipat corespunzător și nici căruțașul nu avea îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante sau vreo sursă de lumină.

În urma impactului căruțașul a fost rănit ușor, iar în urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că acesta era și băut – avea o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vineri, 2 decembrie 2016,  în jurul orei 12:00, pe DN 12 în afara localitaţii Bixad a avut loc un alt accident ușor. În acest caz, șoferul unui autoturism, un bărbat de 58 de ani, a fost rănit ușor după ce a pierdut controlul volanului din cauza vitezei neadaptate și a pătruns pe contrasens unde a lovit o autoutilitară care circula regulamentar.

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 08:45, un bărbat de 29 de ani aflat la volanul unui autoturism ce se deplasa pe raza localității Valea Crișului, a lovit un minor de 11 ani care se angajase în traversarea neregulamentară a străzii prin loc nepermis și fără să se asigure. Copilul a fost rănit ușor în urma acestui eveniment.

Iar duminică, 4 decembrie 2016, în jurul orei 12:30, pe strada Ciucului din Sfântu Gheorghe a avut loc un alt accident. Din cercetări s-a stabilit că șoferul unui autoturism, un bărbat de 49 de ani, nu a acordat prioritate de trecere și a lovit un bărbat de 47 de ani care se angajase în traversarea regulamentară a străzii, prin loc marcat și semnalizat corespunzător. În urma impactului pietonul a fost rănit ușor.

Polițiștii le recomandă tuturor categoriilor de participanți la trafic, să circule cu prudență. Șoferilor le recomandăm să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile de trafic și de drum, să folosească frâna de motor și să nu bruscheze comenzile mașinii. De asemenea, reamintim obligațiile privind echiparea autovehiculelor cu anvlope de iarnă, iar în cazul celor cu masa mai mare de 3,5 tone, cu lanțuri antiderapante, atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu gheață, zăpadă sau polei. Nu plecați la drum fără să aveți mașina echipată pentru iarnă și informați-vă despre condițiile meteo-rutiere de pe ruta pe care urmează să o parcurgeți.

Pietonilor le recomandăm să se deplaseze pe trotuare și să traverseze numai prin locurile permise, nu înainte de a se asigura temeinic. Luați în considerare faptul că viteza de frânare a autovehiculelor este mai mare dacă drumul este acoperit cu zăpadă, polei, mâzgă și traversați numai dacă autovehiculele au timp să frâneze pentru a vă acorda prioritate.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio