Ştiri locale

Un bărbat a murit la Turia într-un accident de muncă la o exploatare forestieră

Un bărbat din judeţul Covasna, care lucra la o exploatare forestieră legală din localitatea Turia, a murit joi dimineaţă, după ce a fost lovit de un buştean.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, accidentul a fost anunţat în jurul orei 9:30 la numărul de urgenţă 112, la faţa locului deplasându-se o ambulanţă de la Târgu Secuiesc care l-a preluat pe bărbat în stare conştientă. Din păcate, victima, care suferise răni în zona pieptului, a decedat la Spitalul din Târgu Secuiesc.

Publicitate

Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Covasna continuă cercetările în acest caz.

Anul trecut în judeţul Covasna s-au înregistrat 34 de accidente de muncă, două soldându-se cu deces şi unul cu invaliditate, potrivit unui raport al Casei Judeţene de Pensii Covasna. În 2014 şi 2015 s-au înregistrat câte 25 de accidente de muncă.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Covasna, Ordog Lajos, a declarat pentru Agerpres că majoritatea accidentelor de muncă se petrec în domeniul construcţiilor şi exploatărilor forestiere.

Cauzele principale ale producerii acestora sunt lipsa unui comportament preventiv corespunzător din partea angajaţilor, prin neutilizarea dispozitivelor de protecţie, efectuarea de comenzi şi manevre necorespunzătoare, instruirea insuficientă a lucrătorilor, starea tehnică necorespunzătoare a echipamentului de muncă, deficienţe de îndrumare, supraveghere şi control.

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio