Info Trafic, Ştiri locale

Accident cu 5 victime miercuri dimineaţă la Breţcu

În cursul zilei de miercuri, la ora 08.16, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna a fost anunțat, prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgență 112, despre producerea unui accident rutier pe DN11, în localitatea Breţcu – Pasul Oituz, soldat cu cinci victime.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Covasna  şi un medic, două ambulanţe SMURD tip B2 şi o autospecială de descarcerare aparţinând de Secţia de Pompieri Târgu Secuiesc.

Publicitate

La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, s-a constatat existenţa a cinci persoane rănite, fără a fi nevoie de efectuarea manevrelor de descarcerare a acestora.

Pompierii au intervenit pentru deconectarea acumulatorilor autoturismelor şi sablarea părţii carosabile de resturile provenite în urma coliziunii celor două autoturisme implicate în accident, iar echipajele SMURD au transportat la Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc două dintre victime – un bărbat de 70 de ani şi un adolescent în vârstă de 15 ani.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit că șoferul unui autoturism, un bărbat de 70 de ani, care se deplasa dinspre Onești către Târgu Secuiesc, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile drum, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens unde a lovit frontal un alt autoturism.

În urma impactului, o persoană a fost rănită grav, iar alte patru persoane au suferit răni ușoare.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vatămare corporală din culpă.

Publicitate
banner we radio