Info Trafic, Ştiri locale

Accident în judeţul Covasna! 12 persoane, dintre care 5 copii, au ajuns la spitalele din Sfântu Gheorghe şi Braşov

UPDATE IPJ Covasna ora 19:25

La data de 12.07.2020, în jurul orei 13.00,  polițiștii din cadrul Poliției mun. Tg. Secuiesc au fost sesizați prin apel 112 despre producerea unui accident rutier cu victime multiple pe D.J. 121, în afara localității Imeni.

Deplasându-se la fața locului polițiștii au stabilit că un bărbat în vârstă de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 121, din direcția Covasna către Tg. Secuiesc, aflat în efectuarea unei manevre de depășire a unui alt autoturism, moment în care, pe fondul unei probleme tehnice la anvelopa dreapta față autoturismului depășit a pătruns pe sensul opus de mers, unde a acroșat autoturismul angajat în depășire determinându-l pe conducătorul auto să piardă controlul volanului și să părăsească partea carosabilă, răsturnându-se în șanțul din partea dreaptă.

Conducătorul autoturismului depășit, un bărbat în vârstă de 32 ani, în urma coliziunii, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanțul din partea stângă a sensului său de deplasare.

În urma accidentului, având în vedere numărul mare de victime, s-a activat planul roșu de intervenție, cele doisprezece victime fiind preluate de către echipajele de ambulanță și SMURD și transportate la unitățile spitalicești din Covasna și Brașov.

Conducătorul de 32 de ani a fost testat cu aparatul alcotest, rezultul fiind negativ. Acesta a fost transportat o unitate medicală unde i s-a recoltat  mostre de sânge în vederea determinării alcoolemiei, fiind internat în stare gravă.

Împreună cu acesta, în autoturism se mai aflau 4 persoane, respectiv:

– Un bărbat în vârstă de 38 ani, pasager dreapta față- rănit ușor;

– O femeie în vârstă de 28 de ani, pasager spate -rănită ușor;

– O minoră, în vârstă de 6 ani, pasager spate-rănită ușor;

– Un minor în vârstă de 10 ani, pasager spate-rănit ușor;

Conducătorul auto de 46 de ani, nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, fiind transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri și pentru recoltarea de mostre de sânge în vederea determinării alcoolemiei, unde a rămas internat în stare gravă.

Împreună cu acesta, în autoturism se mai aflau 6 persoane, respectiv:

– O femeie în vârstă de 30 ani, pasager spate-rănită ușor;

– O minoră în vârstă de 5 ani, pasager spate-rănită grav;

– O minoră în vârstă de 12 ani, pasager spate-rănită ușor;

– Un barbat în vârstă de 35 ani, pasager spate-rănit ușor;

– O minoră în vârstă de 15 ani, pasager spate-rănită ușor;

– O femeie în vârstă de 60 de ani, pasager față-rănită grav;

Cele două autoturisme au fost ridicate de la fața locului pentru efectuarea unor expertize.

Cercetările sunt continuate  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Vătămarea corporală din culpă’’.

_________________

Ştirea iniţială:

Pompierii militari au fost solicitați să intervină astăzi la un accident rutier, în care au fost implicate două autovehicule, produs pe DJ121 între localitățile Imeni și Zăbala .

În eveniment au fost implicate 12 persoane, dintre care 7 adulți și 5 copii, iar șoferul unui autoturism a rămas încarcerat.

S-a pus în aplicare Planul Roșu de intervenție și s-au deplasat la fața locului un echipaj de descarcerare, cinci ambulanțe (1 SMURD și 4 SAJ) și o autospecială pentru transport victime multiple.

Forţele participante au intervenit pentru acordarea primului ajutor persoanelor implicate în accident, extragerea persoanei rămasă încarcerată și asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

În urma evenimentului rutier, toate persoanele implicate sunt conștiente şi au fost transportate la Unitățile de Primiri Urgențe din Sfântu Gheorghe și Brașov.

Alături de structurile MAI, la fața locului a participat prefectul județului Covasna, Constantin-Iulian Todor.

Sursa: ISU Covasna

Publicitate