Ştiri

Accesul la Untold se face doar cu certificat digital Covid sau testare rapidă

Organizatorii festivalului Untold au anunțat că la ediția din acest an accesul se va face doar cu certificat digital european Covid-19 sau cu testare rapidă antigen.

Organizatorii susțin că în acest fel își păstrează angajamentul de a face unul dintre cele mai sigure evenimente din Europa, care să devină un model global.

Publicitate

Astfel, participanții trebuie să vină cu actul de identitate și Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conțină:

  • fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România,
  • fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2,
  • fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Certificatul verde electronic este un document agreat la nivel european, generat printr-un sistem informatic care atestă că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.

Reguli speciale pentru copii

Organizatorii anunță că minorii între 7 și 12 ani trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ (antigen rapid sau RT-PCR) sau dovada trecerii prin boală, precum și certificatul de naștere.

Cei care au între 12 și 14 ani trebuie să prezinte dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) și certificatul de naștere.

Participanții care au între 14 și 18 ani pot intra la festival cu dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) și cartea de identitate.

Toți fanii vor fi termoscanați la intrarea în festival și pe toată durata evenimentului trebuie să poarte mască și să dețină un act de identitate și Certificatul Digital EU COVID-19 sau dovada rezultatului negativ al unui test antigen rapid.

Autoritățile și organizatorii pot oricând, în cele 4 zile de festival, să solicite și să verifice autenticitatea acestor documente.

„Participanții care prezintă documente false, fie că este vorba de adeverințe false de vaccinare, de trecere prin boală, dovezi care să ateste rezultatul testului sau Certificate Digitale EU COVID-19, constituie fapte de infracțiune, care pot fi pedepsite cu până la 3 ani de închisoare, pentru fals și uz de fals, conform Codului Penal”, au transmis organizatorii festivalului.

Untold va avea loc între 9 și 12 septembrie, la Cluj-Napoca.

Publicitate
Publicitate
banner we radio