Ştiri locale

A vrut să ardă gunoaie vegetale, dar a incendiat 19 autovehicule dezafectate la Bodoc

Un covăsnean a fost amendat cu 2.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu Covasna și s-a ales cu dosar penal pentru distrugere din culpă după ce, în încercarera de a scăpa de deșeurile vegetale, a incendiat 19 autovehicule dezafectate și două terenuri din localitatea Bodoc.

Primarul localității este cel care a chemat Garda de Mediu, iar un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe a intervenit timp de aproape 3 ore cu o autospecială pentru lichidarea incendiului care se întindea pe o suprafață de aproape 300 mp.

Două autocamioane, 15 autoutilitare și două autoturisme dintr-un cimitir de mașini vechi au ars în proporție de 50-80%.

„În data de 19.03.2020, în jurul orei 15:45, Comisariatul Judeţean Covasna al Gărzii Naţionale de Mediu a fost informat de către primarul comunei Bodoc, despre izbucnirea unui incendiu în localitate, incendiu care s-a extins pe alte două terenuri din vecinătatea amplasamentului, unde a cuprins mai multe autoturisme (…) În urma cercetărilor a reieşit faptul că incendiul a pornit de la aprinderea unor deşeuri vegetale și arderea lor nesupravegheată, fapt care a permis propagarea focului pe alte două amplasamente învecinate (…) Cetăţeanul responsabil de declanşarea focului a fost sancționat de către GNM – CJ Covasna cu o amendă contravențională în valoare de 2.000 lei”, se arată într-un comunicat al Gărzii Naționale de Mediu.

Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, slt. Marius Tolvaj a precizat că incendiul s-a produs într-o gospodărie, în care a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 60 mp, și s-a propagat la o altă gospodărie vecină unde, pe lângă autovehiculele afectate, a ars vegetația uscată pe o suprafața de circa 250 mp. În urma intervenției, pompierii au reușit să salveze alte aproape 30 de autovehicule aflate în cimitirul auto.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe a precizat că la solicitarea scrisă a comisarilor Gărzii de Mediu Covasna, se fac verificări pentru aflarea informațiilor legate de înmatricularea / radierea celor circa 50 de mașini din cimitirul auto și proprietarii acestora.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio