Ştiri locale

A treia serie de consultări publice cu membrii comunităților marginalizate din Sfântu Gheorghe

În perioada 2018-2023 GAL Sepsi a implementat Strategia de Dezvoltare Locală 1 (SDL) care vizează îmbunătățirea condițiilor de viață a comunităților din trei zone urbane marginalizate din Sfântu Gheorghe. Strategia s-a realizat în 2017 cu ajutorul al numeroaselor instituții publice, ONG-uri, persoane fizice și reprezentanți ai comunităților marginalizate și conține obiective bazate pe nevoile reale ale localnicilor din municipiu.

Unul dintre cele mai importante elemente ale procesului de dezvoltare a strategiei locale este crearea unei relații de parteneriat activ cu membrii comunităților marginalizate, a unui dialog prin care se pot formula acele lipsuri și nevoi care pot fi ulterior soluționate prin proiecte integrate.

Publicitate

Asociația GAL Sepsi a demarat o serie de consultări publice în luna august în cele trei zone urbane menționate din oraș în scopul de a afla experiențele, opiniile și sugestiile de schimbare a locuitorilor zonelor respective, ca acestea să fie integrate în Strategia de Dezvoltare Locală nr. 2. Temele dezbătute până acum au fost: delimitarea zonei urbane în care se face ancheta sociologică, prezentarea rezultatelor cercetării și întocmirea lista măsurilor propuse de către locuitori cu privire la dezvoltarea cartierului în următorii 6 ani.

Locul și data celei de a treia serii de consultări publice sunt următoarele:

  • 30 octombrie, luni, întâlnire de la ora 18 cu membrii comunității de la cartierul Ciucului în Școala Gimnazială „Gödri Ferenc”
  • 2 noiembrie, joi, întâlnire de la ora 18 cu membrii comunității din cartierul Câmpul Frumos în sala de ședință a Parcului Industrial
  • 3 noiembrie, vineri, întâlnire de la ora 14 cu membrii comunității de la Őrkő în sala multifuncțională „Néri Szent Fülöp”

Tema centrală a acestei serii de consultări publice este prioritizarea acelor măsuri propuse de către locuitori care vor constitui baza Strategiei de Dezvoltare Locală nr. 2..

Această abordare se bazează pe principiul Dezvoltării Locale plasată sub Responsabilitatea Comunității, conform căruia orice investiție, dezvoltare, program implementat într-o comunitate trebuie să bazeze pe nevoile reale ale membrilor comunității, trebuie să se întâmplă cel mai aproape de ei, în loc să fie definite la masa decidenților îndepărtați.

Realizarea și implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală se întâmplă în cadrul unui program european, al Programului operațional Incluziune și Demnitate Socială, prioritatea P01, obiectiv specific EOS4.11, care este o sursă de finanțare care sprijină grupurile de acțiune locală în demersul lor de a dezvolta și implementa strategii locale de incluziune socială. Perioada de finanțare a început în luna august, anului curent. 

Organizatorii așteaptă cu drag fiecare locuitor al zonelor menționate!

(Comunicat de presă)

Publicitate
Publicitate
banner we radio