Ştiri

A șaptea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, de peste 160.000 de doze, a ajuns în ţară

Încă un transport de vaccinuri Pfizer a ajuns în România. Este vorba despre aproape 164.000 de doze, ceva mai puține decât săptămâna trecută. Serurile sunt aduse cu avioane care au aterizat pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj.

Este a șaptea tranșă de vaccinuri primite de România de la compania americană.

Publicitate

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

„Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, a precizat CNCAV.

Cele 163.800 de doze de vaccin Pfizer BioNTech vor fi distribuite astfel:

– Centrul Național de Distribuţie Bucureşti: 81.900 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Braşov: 14.040 doze – dozele vor fi distribuite din totalul celor alocate Centrului Național de Distribuție București. Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN, însoțită de autospeciale ale Jandarmeriei și Poliției, cu respectarea lanțului de frig;

– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 22.230 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 19.890 doze.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma să fie adusă în România luni, 8 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare”, a transmis CNCAV.

Dozele de vaccin sunt alocate conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare.

„Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă. În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat că va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie”, a precizat CNCAV.

sursa: digi.ro

Publicitate
banner we radio