Ştiri locale

A început votarea proiectelor înscrise în programul Com’ON Sepsi

Locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe au la dispoziţie aproape trei săptămâni pentru a vota iniţiativele preferate înscrise în cadrul celei de-a cincea ediţii a programului de bugetare participativă Com’ON Sepsi, iniţiat de autorităţile locale cu scopul de a încuraja implicarea activă a tinerilor în viaţa comunităţii locale.

Potrivit organizatorilor, anul acesta au fost depuse 47 de iniţiative şi proiecte, iar cele declarate câştigătoare vor primi câte o finanţare de maximum 3.000 de lei în vederea implementării.
“La ediţia din acest an a Com’ON Sepsi, locuitorii din Sfântu Gheorghe pot vota pentru 47 iniţiative ale 32 echipe care vor fi implementate în perioada de toamnă. Ideile înscrise pot fi votate pe site-ul programului până la 12 septembrie, iar cele 25 de iniţiative cu cele mai multe voturi vor fi susţinute pentru a fi implementate în perioada 13 septembrie – 10 decembrie (…) Gama de iniţiative prezentate în acest an a fost din nou foarte colorată: evenimente sportive, programe culturale, ateliere de meşteşuguri, conferinţe educative şi informative şi multe altele. Comparativ cu anul trecut, anul acesta au fost înregistrate mai multe propuneri pentru evenimente sportive şi stiluri de viaţă sănătoasă. S-a pus un accent mai mare pe tema relaţiei dintre generaţiile mai în vârstă şi cele mai tinere, precum şi pe tema îngrijirii persoanelor în vârstă. Au fost propuse mai multe programe profesionale şi activităţi educative, dar numărul programelor pentru copii a scăzut. În următoarea etapă, cea a votului public, cetăţenii din Sfântu Gheorghe vor decide care dintre aceste iniţiative vor fi susţinute şi implementate, respectând principiul bugetului participativ”, se arată într-un comunicat de presă.

Publicitate

La vot poate participa orice persoană de peste 14 ani care trăieşte, lucrează sau studiază în municipiul Sfântu Gheorghe şi are un cont de Facebook activ. O persoană poate să voteze maximum 10 iniţiative.

Programul participativ Com’ON Sepsi este organizat de către Asociaţia Culturală şi de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul Pont şi Primăria municipiul Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Consiliului Local Sfântu Gheorghe şi al Băncii Comerciale Române.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio