Ştiri locale

A început vaccinarea prioritară a cadrelor didactice din judeţul Covasna

Miercuri, la nivel național, a început etapa specială de vaccinare a cadrelor didactice împotriva virusului Sars-CoV-2, în județul Covasna fiind pus la dispoziție în acest sens centrul de vaccinare amenajat în incinta Ștrandului municipal din Sfântu Gheorghe.

Față de celelalte etape ale campaniei naționale de imunizare, programarea nu se face pe platforma dezvoltată de STS.

Publicitate

Listele cu angajații care doresc să se imunizeze sunt centralizate de fiecare unitate de învățământ, și trimise către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), care le comunică mai departe Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Inspectorul școlar general, prof. Kiss Imre ne-a precizat că, potrivit ultimelor raportări, până în prezent aproximativ 240 de cadre didactice s-au înscris pe listele speciale și urmează să se vaccineze la centrul din Sfântu Gheorghe.

Alte peste 300 de cadre didactice au fost deja vaccinate cu una sau cu ambele doze.

„Vinerea trecută când am avut ultima raportare erau în total aproape 320 de cadre didactice vaccinate. Pe listele speciale erau aproape 240 de cadre didactice înscrise. Diferența, sau restul și-au păstrat programarea pe care au făcut-o pentru săptămâna asta sau săptămâna viitoare la alte centre. Săptămâna viitoare vom cere încă o raportare de la școli, să vedem care este situația reală”, ne-a explicat inspectorul școlar general.   

Potrivit edupedu.ro, până în data de 10 martie vor fi vaccinate doar cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar, dar și întreg personalul din creșe și grădinițe.

În județul Covasna, profesorii cu vârste de până la 55 de ani vor primi serul produs de Astra Zeneca, iar cei cu vârste peste 55 de ani vor fi vaccinați cu doze de la Pfizer sau Moderna.

„Practic în centrele din fiecare oraș se vor prezenta cadre didactice, mai puțin cei peste 55 de ani care se vor vaccina la Sfântu Gheorghe cu serul produs de Pfizer sau Moderna. Restul cadrelor didactice pot să meargă să se imunizeze în centrele din Covasna, Baraolt, Întorsura Buzăului și Târgu Secuiesc. Ei sunt deja programați nominal, fiecare știe unde trebuie să se prezinte, și vor primi vaccinul de la Astra Zeneca”, a mai explicat prof. Kiss Imre.

În ceea ce privește situația cazurilor de coronavirus din unitățile de învățământ covăsnene, IȘJ Covasna a publicat pe site-ul oficial o evidență a claselor cu activitatea față în față suspendată, datele fiind actualizate zilnic până la ora 16:30 (click AICI).

Kiss Imre a mai precizat că potrivit celor mai recente raportări, miercuri un număr de 28 de elevi și 7 cadre didactice care se află în categoria de risc au prezentat adeverințe medicale solicitând să desfășoare cursuri online.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio