Ştiri locale

A început recrutarea pentru școlile postliceale ale Jandarmeriei Române

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna recrutează candidați pentru admiterea în Școlile Militare Postliceale de Subofițeri de Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani şi ,,Petru Rareş” din Fălticeni, pentru această sesiune fiind disponibile în total 700 de locuri.

În fiecare unitate de învățământ sunt disponibile 350 de locuri, dintre care trei pentru romi și două pentru alte minorități, iar la admitere pot participa și domnișoarele. Înscrierea se realizează online, în perioada 07-18 martie, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, informează Jandarmeria Covasna.

Publicitate

„Din păcate, timpul pentru înscriere este foarte scurt, (…) dar sunt persoane care urmăresc din timp astfel de anunțuri și se înscriu. Deja avem persoane care s-au interesat”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al IJJ Covasna, Ionel Mănăilescu.

Candidații trebuie să completeze în mod lizibil o cerere-tip pe care să o trimită apoi la adresa de e-mail resurseumane@jandarmeriacovasna.ro până în data de 18 martie, iar termenul limită pentru depunerea dosarului de recrutare este 27 martie.

Sesiunea de admitere va continua cu evaluarea psihologică, programată pentru data de 22 martie; proba de evaluare a performanței fizice programată în perioada 31 martie – 6 aprilie; proba de evaluare a cunoștințelor, programată pentru data de 9 aprilie, respectiv evaluarea medicală, programată să aibă loc în perioada 18 aprilie – 20 mai.

Proba scrisă va consta în rezolvarea unui test grilă, alcătuit în proporție de 40% din subiecte de limba română, 15% subiecte de limbă străină, 20% subiecte din legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne și instituțiilor politice ale statului, 15% subiecte de educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic, iar punctajul din oficiu reprezintă 10% din nota maximă.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi afișate la sediul unităților de învățământ și prin postare pe site-urile oficiale ale acestora, până în data de 27 mai 2022.

Persoanele interesate pot afla mai multe informații de pe site-ul Jandarmeriei Covasna la secțiunea „Admitere” (AICI); la sediul unităţii din Sfântu Gheorghe, B-dul gen. Grigore Bălan nr. 71, de luni până vineri, între orele 08:00-16:00 – Biroul Resurse Umane, sau telefonic, la numărul 0267 313 603, interior 24407.

(Ioana Ardeleanu)    

Foto: Facebook – Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna

Publicitate
banner we radio