Ştiri locale

A început programul „Dăm valoare rablei tale”

Primăria Sfântu Gheorghe acordă 3.000 de lei pentru fiecare autoturism înmatriculat de cel puțin 10 ani în municipiu

Având în vedere că pe 8 aprilie a fost adoptat bugetul local pe acest an, acum locuitorii pot aplica pentru programul multianual „Dăm valoare rablei tale”, iniţiat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. Bugetul alocat programului pentru acest an este de 1 milion de lei, însă dacă numărul de cereri epuizează bugetul alocat, municipalitatea îl va suplimenta, astfel încât toată lumea să poată beneficia de program.

Primăria acordă solicitanților 3.000 de lei pentru fiecare autoturism pentru transport de persoane cu o capacitate de 2-7 locuri, predat la un Centru autorizat de casare/colectare autovehicule, care a fost înmatriculat de cel puțin 10 ani în Municipiul Sfântu Gheorghe, și s-a aflat în proprietatea acestora de cel puțin 3 ani. Solicitanții pot fi persoane fizice sau juridice care au domiciliul/sediul în Sfântu Gheorghe.

Bine de ştiut! Având în vedere interesul crescut pentru acest program şi pentru a evita aglomeraţia la sediul Primăriei, autorităţile locale fac un apel la doritori să nu se prezinte cu documentația necesară încă din prima zi, deoarece programul poate fi accesat pe tot parcursul anului. Suma alocată în bugetul din acest an este de 1 milion de lei și, dacă va fi necesar, administrația locală va suplimenta această sumă.

Scopul Programului constă în eliminarea din trafic a autoturismelor uzate mai vechi de 10 ani, poluatoare ale mediului, care ocupă de cele mai multe ori domeniul public și așa supraaglomerat, de a întineri flota de mașini din oraș și, astfel, de a reduce poluarea.

Persoanele fizice sau juridice interesate trebuie să depună sau să trimită prin mail la adresa petitii@sepsi.ro o cerere completată și semnată. Formularul cererii poate fi ridicat de la Biroul de Registratură al Primăriei sau poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei (click AICI).

O listă a documentelor necesare, criteriile pentru persoanele fizice și juridice care participă la program și detalii suplimentare pot fi găsite AICI.

Publicitate
banner we radio