Ştiri locale

A început jurizarea concursului „Sfântu Gheorghe înflorit”

Cele mai frumoase spaţii verzi din zonele rezidenţiale din Sfântu Gheorghe vor fi premiate de autorităţile locale, în cadrul celei de-a patra ediţii a concursului „Sfântu Gheorghe înflorit”, marele premiu fiind o masă cu şase scaune.

Conducerea Primăriei a precizat că procesul de jurizare este în plină desfăşurare şi a reiterat faptul că anul acesta, spre deosebire de cei anteriori, nu se solicită înscrierea în concurs a cetăţenilor, câştigătorii urmând să fie desemnaţi de către un juriu profesionist, care va face vizite în tot oraşul pentru a identifica cele mai frumoase şi îngrijite zone verzi.

“E o plăcere să vezi cum oamenii din Sfântu Gheorghe au grijă de zonele verzi rezidenţiale, astfel că plimbându-ne printre blocuri putem descoperi grădini înflorite şi adevărate oaze de verdeaţă. Am desemnat un juriu profesionist care să identifice şi să premieze cele mai bine întreţinute zone, pentru că vrem să îi recompensăm pe cei care au grijă cu drag şi atenţie de mediul în care trăiesc”, a scris primarul Antal Árpád, pe pagina sa de Facebook.

La evaluarea zonelor, juriul, format din arhitecţi peisagişti, florari, angajaţi ai Grădinăriei oraşului şi reprezentanţi ai Primăriei, va lua în considerare gradul de îngrijire a spaţiilor, diversitatea plantelor şi a elementelor decorative care ajută la îmbunătăţirea aspectului general al zonei.

Marele premiu al ediţiei din acest an este o masă cu 6 scaune destinată spaţiilor publice. De asemenea, magazinul de flori Dalia va oferi primelor 3 locuri vouchere în valoare de 500, 300 şi 100 de lei, care pot fi valorificate la Dalia Garden Center până în primăvara anului 2024.

Primăria Sfântu Gheorghe va răsplăti primii trei câştigători şi un pachet de servicii personalizat, care va fi disponibil pentru utilizarea în spaţiile culturale şi de agrement ale oraşului.

“Jurizarea zonelor verzi din cartierele rezidenţiale ale municipiului Sfântu Gheorghe este în plină desfăşurare (…) Având în vedere că la ediţiile precedente participarea la concurs s-a făcut doar pe bază de înscriere şi observând în timpul jurizării că sunt multe alte zone frumoase în oraş care nu erau înscrise în concurs, organizatorii au decis organizarea ediţiei din acest an fără înscrieri (…) Deci, în acest an, nu este nevoie să vă înscrieţi în competiţie, deoarece juriul va vizita toate cartierele oraşului şi va desemna cele mai frumoase şi mai bine întreţinute zone verzi rezidenţiale, care vor câştiga premii valoroase”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

Foto: Facebook / Primăria Sfântu Gheorghe

Publicitate
banner we radio