Ştiri

A început înscrierea la Bac. Când se încheie cursurile și programul probelor

Înscrierile pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat au început luni și se vor încheia pe 26 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Cursurile claselor a XII-a se vor finaliza pe 26 mai, iar Bacalaureatul va începe pe 6-7 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română.

Publicitate

În zilele de 8 și 9 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 9, 12 și 13 iunie – evaluarea competențelor digitale, iar pe 14 – 16 iunie evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Prima probă scrisă la Limba și literatura română va fi susținută pe 26 iunie, a doua zi proba la limba și literatura maternă – probă scrisă.

Pe 28 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, pe 30 iunie proba la alegere a profilului și specializării. Pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele până la ora 16:00 și depuse contestațiile între orele 16:00 – 20:00. Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiilor, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Înscrierea candidaților pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 și 14 iulie urmând ca pe 27 iulie, a celor care au promovat examenele de corigențe.

Pe 21 august va fi susținută proba scrisă la Limba și literatura română, pe 22 august – la limba și literatura maternă, iar pe 23 august – proba obligatorie a profilului.

Ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, va avea loc pe 4 august.

Între 25 și 28 august vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29-30 august competențele digitale.

În zilele de 30 și 31 august se va face evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 16:00, și depunerea contestațiilor se va face în aceea zi, între orele 16:00 – 20:00.

Contestațiile vor fi rezolvate între 2 – 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 6 septembrie.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio