Ştiri locale

A început construcția noului centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități de la Întorsura Buzăului

Au început lucrările pentru construirea noului centru de recuperare a copiilor cu dizabilități de la Întorsura Buzăului, investiția fiind realizată de Consiliul Județean (CJ) Covasna, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copiilor (DGASPC) Covasna și Fundația Sera România.

Potrivit primarului Raul Urdă, odată finalizat centrul va oferi și locuri de muncă noi pentru locuitorii din Întorsura Buzăului.

Publicitate

„Valoarea investiției nerambursabilă este de aproximativ 600.000 euro. O să avem o locație specializată pentru aceste servicii și, de ce nu, câteva locuri de muncă”, a scris edilul într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Acesta a explicat că în prezent la Întorsura Buzăului funcționează un centru de recuperare pentru copii, însă capacitatea acestuia este depășită.

„La Întorsura Buzăului există un centru, avem la spital dar funcționează în condiții nefavorabile, sunt foarte înghesuiți în niște cămăruțe micuțe. Aici vom avea în primul rând spațiu, iar cei care fac acest proiect vor asigura cele necesare pentru dotarea centrului, pentru a avea un centru de recuperare modern și eficient (…) Locația este vizavi de sala de sport și de sediul Electrica. Va fi o clădire destul de mare, se execută deja săpăturile pentru fundație”, a mai explicat edilul într-o postare live.

Noul centru de recuperare va fi construit pe un teren în suprafață de 1.000 mp pe care Primăria Întorsura Buzăului l-a cedat cu titlu gratuit Consiliului Județean Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio