Ştiri locale

A început construcția bazei sportive din Covasna

Lucrările pentru construcția bazei sportive din stațiunea Covasna, care va include un stadion de fotbal cu 500 de locuri în tribune, precum și un teren multifuncțional pentru handbal și tenis,  au fost demarate.

Investiția, în valoare de peste 7 milioane și jumătate de lei, este finanțată de Compania Națională de Investiții. Proiectul mai presupune amenajarea de spații verzi și zone pietonale, dar și construcția unei clădiri cu vestiare și grupuri sanitare.

Publicitate

„În prezent, firma constructoare decopertează și nivelează amplasamentul situat pe locul fostului poligon de tragere. Cum am mai arătat și cu alte ocazii, obiectivul este finanțat de Compania Națională de Investiții, ca urmare a cererii și documentației suport înaintate în acest sens de către noi. Orașul, ca beneficiar final, va dobândi dreptul de proprietate al complexului, ulterior recepției, la terminarea lucrărilor. Baza se compune din teren de fotbal de dimensiuni mari, cu gazon artificial și instalație pentru iluminat nocturn, tribune de 500 locuri, teren de sport multifuncțional de mici dimensiuni, clădire pentru vestiare și grupuri sanitare, parcare, alei pietonale, spații verzi. Iubitorii de fotbal din Covasna știu cel mai bine cât de acută și veche este nevoia construirii în orașul nostru a unui stadion modern, care să ofere condiții de joc, de organizare a unor competiții, atât în beneficiul sportivilor și microbiștilor localnici, cât și în cel al unor echipe străine, venite în cantonament de pregătire în stațiune”, a transmis primarul localității Covasna, Gyerő József, într-o postare pe Facebook.

Conform contractului încheiat cu CNI în luna decembrie a anului trecut, autoritățile locale au obligația viabilizării și sistematizării complete a amplasamentului, prin racordarea la rețelele de gaze naturale, electricitate, apă și canalizare menajeră, respectiv realizarea spațiilor circulabile în zona obiectivului, și a benzilor de accelerare/decelerare pe sectorul de drum național care va face accesul către baza sportivă.

Valoarea totală a investiției este de 7.559.389,95 lei + TVA. Demersurile pentru realizarea unui stadion multifuncțional au fost demarate în urmă cu aproape trei ani, perioadă în care Primăria stațiunii a beneficiat, printre altele, de sprijinul Asociației Județene de Fotbal Covasna și de cel al Consiliului Județean Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio