Ştiri locale

A fost semnat contractul pentru construcția unui bazin de înot multifuncțional la Târgu Secuiesc

Compania Națională de Investiții (CNI) construiește două noi obiective în municipiul Târgu Secuiesc. În cursul zilei de marți, autoritățile locale au încheiat contractul pentru construirea unui bazin de înot multifuncțional care va putea găzdui competiții locale și regionale de natație, dar și competiții tip balcaniadă pentru polo.

Proiectul este un vis de peste 15 ani al autorităților locale din Târgu Secuiesc, însă lipsa fondurilor și problemele birocratice au dus la amânări peste amânări în începerea lucrărilor de construcție.

Publicitate

Bazinul va fi construit lângă Sala polivalentă, Patinoarul și Stadionul Municipal, iar construcția va fi realizată prin Ministerul Dezvoltării, cu sprijinul CNI.

„Ceea ce a fost doar o promisiune, a devenit acum realitate: am semnat contractul de construcție a bazinului de înot multifuncțional. Acest eveniment important pentru orașul nostru a avut loc în prezența ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, și a președintei Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu”, au transmis reprezentanții Primăriei Târgu Secuiesc, într-o postare pe Facebook.

Potrivit CNI, noul bazin de înot va putea fi utilizat atât pentru antrenamentele echipelor sportive, cât și pentru tratamente de recuperare prin înot pentru persoanele cu dizabilități.

„CNI construiește în Târgu Secuiesc două noi obiective de investiții! (…) A fost semnat contractul pentru demararea lucrărilor la viitorul bazin multifuncțional de înot din localitate, bazin care va putea găzdui competiții locale și regionale de natație și competiții locale, regionale, naționale și internaționale (tip balcaniadă) de polo. Totodată, noul bazin va putea fi utilizat pentru antrenamente și tratamente de recuperare prin înot pentru echipele sportive dar și pentru persoanele cu dizabilități”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CNI.

Autoritățile locale din Târgu Secuiesc au anunțat că pe lângă această investiție extrem de importantă, în cursul zilei de marți a fost pusă și piatra de temelie a noii creșe din municipiu, iar primarul Bokor Tibor și ministrul Cseke Attila au vizitat în cursul zilei de marți noul bloc ANL, care va fi inaugurat în curând.

„Marți au fost demarate lucrările la o nouă creșă cu finanțare prin PNRR, creșă în care patruzeci de copii se vor putea juca cât timp părinții sunt la serviciu. Noua construcție este prietenoasă cu mediul și va contribui la dezvoltarea armonioasă a celor mici”, se mai arată pe pagina de Facebook a CNI.

Finanțarea bazinului de înot și a creșei, în valoare de aproximativ 120 de milioane de lei, este asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio