Ştiri locale

A fost semnat contractul de execuție pentru înființarea centrului de formare în domeniului balneoturismului la Malnaş-Băi

Un centru de formare profesională în domeniul balneoturismului şi turismului wellness va fi înființat în stațiunea Malnaș-Băi, în locul fostelor active turistice, investiția urmând să fie realizată prin Compania Națională de Investiții. Contractul de execuție a fost semnat miercuri, la București.

Într-o postare pe Facebook, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a transmis că firmele care vor executa lucrarea sunt din municipiul Sfântu Gheorghe, adăugând că investiția va da „un nou impuls balneoturismului stațiunii”.

Publicitate

„A fost semnat contractul de execuție pentru realizarea unui centru de formare profesională în domeniul balneoturismului şi turismului wellness, în locul fostelor active turistice din Malnaș-Băi, care se află în patrimoniul Consiliului Județean. Lucrările vor fi finanțate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, iar firmele care vor executa sunt din Municipiul Sfântu Gheorghe: Conico S.A. și V&K S.R.L. (…) Suntem mai aproape  cu un pas important de realizarea unui vis. Malnaș-Băi a fost una dintre renumitele stațiuni din județ, iar cu această investiție îi vom da un nou impuls balneoturismului”, a transmis președintele Consiliului Județean Covasna.

Predarea centrului de tratament către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a fost aprobată de Consiliul Județean Covasna în 2021. Viitorul centru ar urma să funcţioneze sub autoritatea Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, care derulează proiecte educaţionale de formare profesională a adulţilor de mai mulți ani.

Autorităţile locale încearcă de mai mult timp să resusciteze staţiunea Malnaş-Băi, rămasă în paragină după privatizarea activelor turistice ale fostei Societăţi de Turism şi Agrement „Oltul”, iar un prim pas a fost făcut în urmă cu peste un deceniu, când au achiziţionat de la noul proprietar un hotel cu 50 de camere, un restaurant, baza de tratament şi un teren de circa 30.000 de metri pătraţi.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio