Ştiri locale

A fost recuperat trupul neînsuflețit al bărbatului din Sfântu Gheorghe înecat în Dunăre   

Echipajele de salvare au reușit să recupereze, joi, trupul neînsuflețit al bărbatului de 48 de ani din Sfântu Gheorghe care s-a înecat în noaptea de luni spre marți în Dunăre, în timp ce se afla la pescuit. Purtătorul de cuvânt al ISU „Delta” Tulcea, sg. maj. Daniel Năstase, ne-a precizat că trupul neînsuflețit a fost găsit în jurul orei 12:30, la o distanță de aproximativ 3 kilometri de locul în care bărbatul se afla când a căzut în apă.

„Trupul bărbatului a fost găsit în cursul zilei de azi, în jurul orei 12:30. Se afla la pescuit pe malul Brațului Sfântu Gheorghe cu un grup de turiști din județul Covasna, era prima seară când erau acolo, în Delta Dunării, la o distanță de aproximativ 5 kilometri de comuna Murighiol. Prietenii lui au spus că l-au văzut ultima oară noaptea, în jurul orei 00:00-01:00, după care s-au pus la somn, iar bărbatul a spus că rămâne la pescuit. Dimineață când s-au trezit, acesta nu mai era în zonă. L-au căutat o vreme pe mal, după care au sunat la 112. În urma intervențiilor de căutare, a fost găsit la aproximativ 2,5 – 3 kilometri de locul său de campare”, ne-a spus sg. maj. Daniel Năstase.

Amintim că pentru găsirea bărbatului, încă de marți dimineața echipajele de căutare-salvare au intervenit cu o ambarcațiune, fiind ajutați de scanfandri din cadrul ISU Brăila. Căutările subacvatice au fost îngreunate de faptul că în zonă vizibilitatea este zero, adâncimea apei atingând pe alocuri peste 8 metri.

Salvatorii fac apel la turiștii pasionați de pescuit și natură să fie vigilenți când stau pe maluri, să nu se scalde în apele curgătoare și să acorde o atenție sporită în cazul în care pescuiesc pe timpul nopții, întrucât „apele nu iartă”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio