Ştiri

A fost lansată campania naţională de prevenire a traficului de minori: „Siguranța ta nu e o joacă!”  

În data de 6 martie 2023, începând cu ora 10.00, Agenția  Națională împotriva Traficului de Persoane, împreună cu Compania Națională Aeroporturi București, Asociația Telefonul Copilului cu sprijinul S.C. PORTRAIT STUDIO S.R.L., va lansa campania de prevenire “Siguranța ta nu e o joacă!”.

Campania se desfășoară în perioada martie 2023 – februarie 2024 și are drept scop prevenirea traficului de minori și a pornografiei infantile, prin îmbunătățirea nivelului de informare și conștientizare cu privire la aceste forme grave de abuz. Activitățile de implementare a campaniei vor fi derulate la nivel național, atât în mediul urban, cât și în rural, și se vor adresa minorilor, în scopul reducerii vulnerabilității acestora, precum și tuturor  persoanelor adulte, responsabile pentru siguranța și protejarea drepturilor copiilor. În județele Brașov și Covasna, campania va fi implementată de către specialiștii din cadrul ANITP- Centru Regional Brașov, care vor desfășura activități de informare în scolile din cele două  județe.

Publicitate

Astfel, în cadrul campaniei vor avea loc întâlniri directe cu copiii în unitățile de învățământ pentru a le fi prezentate informații preventive, precum și pentru a le fi oferite materiale educaționale. Copiii vor afla că pot suna gratuit la Telefonul Copilului 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, vor putea scrie la 116111@telefonulcopilului.ro și pe platforma online a organizației https://www.116111.ro/, pentru a beneficia de servicii de consiliere specializată. De asemenea, pentru sesizarea unor posibilie cazuri de trafic de minori, poate fi utilizată linia Telverde 0800 800 678, oferită gratuit de ANITP.

Este important să reținem faptul că până să ajungă la dimensiunea infracțională, elementele incipiente ale traficului pornesc din interiorul altor realități și dimensiuni sociale, de la nivelul comunițăților, unde cresc, iar apoi evoluează în organisme ale criminalității organizate, alimentate cu banii clienților care plătesc exploatarea, abuzul, amenințarea, constrângerea, privarea de libertate a victimelor. De aceea, suntem pe deplin convinși că siguranța minorilor nu este atributul exclusiv al instituțiilor și organizațiilor de profil, ci trebuie să reprezinte frontul comun al diferiților actori sociali, mediul privat, respectiv al unei mase critice de cetățeni conștienți și solidari.

Publicitate
banner we radio