Ştiri locale

A fost confirmat primul caz de gripă din acest an în județul Covasna

A fost confirmat primul caz de gripă din acest an în județul Covasna. Un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost internat miercuri la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe și se află sub supraveghere medicală.  

Directorul medical al Spitalului, dr. Antal Almos, a precizat că este primul caz de gripă confirmat de Institutul Cantacuzino, însă numărul va crește în perioada următoare, mai ales odată cu redeschiderea școlilor.   

Publicitate

„Este un caz de gripă AH3 confirmat, la un bărbat în vârstă de 20 de ani din județul Covasna. În România avem 5 cazuri de deces confirmate, este începutul epidemiei, sunt cazuri din ce în ce mai multe și la gravide și la copii. Deocamdată nu este nimic senzațional, problema e că oamenii nu s-au vaccinat, foarte mulți se duc la muncă și răspândesc virusul. Este nevoie de protecție, să folosească măști în locurile unde sunt aglomerări, la teatru, la meciuri, să nu tușească în public”, ne-a declarat dr. Antal Almos.  

Campania de vaccinare antigripală continuă

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna, de la începutul campaniei de imunizare au fost utilizate 5.530 de doze de vaccin antigripal, în prezent, la cabinetele medicilor de familie din județ fiind disponibile încă aproximativ 400 de doze. 

„Avem 1.611 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare confirmate și 279 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii inferioare. Cei care au solicitat să fie vaccinați au fost în procent de 78,62% de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent. Mai avem în jur de 400 de doze, sunt la medicii de familie așa că cei care nu s-au vaccinat, o pot face acum în limita stocurilor disponibile”, a explicat reprezentantul DSP Covasna, din cadrul Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile, Igyártó Gabriella.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio