Ştiri locale

A doua probă a Bac-ului de toamnă, fără elevi covăsneni eliminaţi din examen, dar cu 17 absenţi

Cea de a doua probă a examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, s-a desfăşurat fără probleme în judeţul Covasna, nefiind candidaţi eliminaţi pentru tentative de fraudă. Din totalul celor 131 de elevi înscrişi pentru susţinerea probei obligatorii a profilului (Matematică / Istorie), au fost prezenţi în sălile de examen 114.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna a transmis că din totalul candidaţilor înscrişi pentru susţinerea acestei probe, 209 figurează ca „echivalaţi”.

Conform metodologiei de examen, la înscriere candidații pot solicita recunoașterea sau echivalarea unor probe susținute în anii sau în sesiunile anterioare. De asemenea, elevii care în timpul anilor de liceu (clasele IX-XII) au obținut premii individuale la concursuri/olimpiade școlare internaționale recunoscute de către Ministerul Educației, au posibilitatea de a-și echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obținut premiul. Echivalarea în acest caz se face cu nota maximă, potrivit regulamentului. Și elevii care au obținut o certificare cu recunoaștere internațională / europeană a competențelor lingvistice / digitale pot solicita recunoașterea și echivalarea probelor respective.

Examenul continuă joi, 18 august, cu proba la alegere a profilului și specializării (Geografie, Logică şi Argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Ştiinte Sociale sau Filologie).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio