Ştiri locale

A crescut numărul amenzilor aplicate de Garda de Mediu Covasna

Valoarea şi numărul amenzilor aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Covasna în luna septembrie, pentru neregulile descoperite în timpul controalelor desfăşurate pe raza judeţului, au crescut faţă de ultimele două luni. Ca urmare a celor 43 de inspecţii derulate luna trecută, au fost aplicate 4 sancţiuni principale în valoare totală de 48.000 de lei (faţă de câte 3 în iulie şi august, în valoare de 31.000 de lei, respectiv 35.000 de lei).

De la începutul acestui an, valoarea totală a amenzilor aplicate de autorităţile de Mediu se ridică la 686.900 lei, iar activitatea a 6 firme a fost suspendată, potrivit unui comunicat al instituţiei. Principalele nereguli se referă la lipsa sau nerespectarea actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului; neasigurarea colectării separate a deşeurilor; neluarea măsurilor de prevenire, eliminare sau reducere a impactului asupra mediului înconjurător, respectiv lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor.

Publicitate

„Ca urmare a acţiunilor de inspecții realizate, au fost aplicate 75 sancțiuni principale, respectiv: 23 avertismente şi 52 amenzi contravenționale, în valoare totală de 686.900 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea a 6 societăți, totodată s-a propus suspendarea actelor de reglementare la o societate. Inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse in actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare”, a transmis conducerea Gărzii de Mediu Covasna.

Aceeași sursă precizează că în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, au fost derulate în total 214 inspecții neplanificate, 56 de inspecții planificate tematic şi 4 inspecţii planificate. Dintre acestea, 40 au fost în urma unor sesizări, 7 în urma autosesizării, 75 pentru verificarea respectării condițiilor prevăzute în actele de reglementare, 3 pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului, 4 pentru verificarea realizării măsurilor impuse anterior, 39 dispuse de Comisariatul General, iar 45 au fost derulate împreună cu alte instituţii cu atribuţii de control.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio