Ştiri locale

98% dintre unităţile şcolare din judeţul Covasna vor avea autorizaţii sanitare de funcţionare

Aproape 98% dintre unităţile şcolare din judeţul Covasna vor avea autorizaţii sanitare de funcţionare în următorul an de învăţământ, estimează conducerea Inspectoratului Şcolar.

„Anul trecut am avut, practic, şase clădiri care nu au fost autorizate sanitar pentru a funcţiona pentru că nu au avut apă potabilă. Eu sper că dintre acestea măcar una sau două s-au rezolvat între timp. În afară de clădirile acestea, absolut toate şcolile şi toate clădirile vor avea autorizaţie sanitară de funcţionare”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar, Kiss Imre.

Publicitate

El a menţionat că directorii au termen până joi să transmită Inspectoratului situaţia autorizaţiilor de funcţionare sanitară şi autorizaţiilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Kiss Imre a mai spus că stocul de manuale este în curs de completare şi că acestea vor ajunge la elevi cel târziu până pe 15 octombrie.

„O parte din manuale sunt pregătite şi în continuare sosesc manuale. Săptămâna trecută am fost la Bucureşti trei zile şi am semnat contracte pentru furnizarea manualelor pentru clasele a XI-a şi a XII-a. După cum ştiţi, vor primi manuale toţi elevii de clasa a XI-a şi a XII-a. A fost o decizie de ultima clipă. Nu ştiu dacă chiar va avea acel efect pozitiv, dacă 25 de ani am lucrat fără manuale de a XI-a şi a XII-a. Acum, când e vorba de a schimba şi curricula şi programa atât pentru gimnaziu, cât şi pentru liceu, – pentru că planul cadru pentru gimnaziu a apărut, urmează să fie elaborat şi pentru învăţământul liceal, înseamnă că într-un timp foarte scurt se va schimba şi planul cadru, înseamnă că vom avea nevoie de manuale noi. Însă, acum aceasta a fost o decizie a Ministerului. Majoritatea manualelor vor sosi până la sfârşitul lunii septembrie, iar ultima tranşă trebuie să vină până pe 15 octombrie. Înseamnă că, practic, toţi elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de manuale”, a declarat Kiss Imre.

În ce priveşte ciclul primar, cele mai mari restanţe sunt la manualele pentru clasele a III-a şi a IV-a. „Acolo stăm destul de prost, au sosit cam 35% dintre manuale, dar avem promisiunea că până la începutul anului şcolar, deci, până pe 12 septembrie, cam 80% vor sosi. Principalul e că pentru clasele a I-a şi a II-a, măcar acolo să fie toate manualele pe masă”, a mai spus Kiss Imre.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio