Ştiri locale

90 de pacienţi cu forme medii şi grave de COVID-19 sunt internaţi la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a prezentat miercuri, într-o videoconferinţă de presă, situaţia pacienţilor COVID-19 care se află în prezent internaţi sub tratament în diferite secţii ale unităţii medicale.

90 de pacienţi infectaţi şi alţi 9 suspecţi, printre care şi un copil, se află în prezent sub tratament, iar la Terapie Intensivă se află 7 pacienţi confirmaţi, care sunt în stare critică.

Publicitate

„În data de 4 noiembrie, la ora 13:00, avem un număr total de 90 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, sub observaţie şi tratament în cadrul spitalului nostru. Avem 9 pacienţi cu suspiciune de infecţie cu SARS-CoV-2, internaţi în diferite secţii ale spitalului. Un caz suspect este sub observaţie la Terapie Intensivă, în stare critică, aşteptăm rezultatul testului, iar restul cazurilor sunt internate în secţia de Pneumologie şi secţia de suspecţi COVID pe care am înfiinţat-o la debutul pandemiei, iar un copil cu vârsta de până în 9 ani este internat cu suspiciune de infecţie SARS-CoV-2, sub observaţie şi tratament la secţia de Pediatrie. La secţia de Infecţioase sunt în momentul de faţă 70 de pacienţi, din care 8 sunt trataţi la secţia de Nefrologie; 12 cazuri sunt tratate în secţia de Chirurgie Covid: 6 fiind cazuri de chirurgie generală, iar alte 6 de ortopedie. (…) La Terapie Intensivă în momentul de faţă avem un pacient suspect COVID pentru care aşteptăm rezultatul testului, alte 6 persoane sunt confirmate cu SARS-CoV-2 şi sunt în stare critică, respectiv un caz confirmat este în stare critică şi intubat”, a declarat managerul spitalului, Andras-Nagy Robert.

În ultima săptămână, 59 de pacienţi care anterior au fost internaţi cu suspiciune sau diagnostic COVID-19 pozitiv au fost externaţi, iar 7 covăsneni şi-au pierdut viaţa în urma complicaţiilor cauzate de infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Directorul medical al Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, dr. Roşu Matyas, a declarat că majoritatea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, trataţi la secţia de Boli infecţioase, au forme medii şi grave ale bolii, neexistând pacienţi asimptomatici, întrucât cazurile uşoare sunt externate după două sau trei zile de la internare, dacă se constată că au posibilitatea de a se izola la domiciliu. În schimb, există un număr mare de pacienţi care au comorbidităţi.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio